На третій день стажування в NASA школяр відкрив нову планету (відео)

Хлопець проходив практику у космічній агенції влітку.

Американський школяр Вольф Кук’є під час стажування в NASA відкрив нову планету. Подія сталася влітку 2019 року, повідомляє космічна агенція, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Хлопець влаштувався на літню практику до однієї з програм агенції. Його завданням було досліджувати яскравість зірок, знятих супутником TESS. На третій день стажування хлопець побачив сигнал від системи TOI 1338. Спочатку, каже, він подумав, що це було зоряне затемнення, але виявилось, що це була досі невідома планета.

Планету назвали TOI 1338 b – вона єдина відома у своїй системі. Розміром планета в 6,9 разів більша за Землю, її розмір – між Нептуном та Сатурном. Планета обертається навколо двох зірок і рухається майже тією ж площиною, що і зірки, тому на ній відбуваються постійні затемнення.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...