На українському кордоні виявили людей з підозрою на коронавірус (відео)

В Україні як і раніше немає підтверджених хворих з коронавірус - дослідження на тест-системах показали негативні результати.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. За його словами зараз на тестуванні знаходяться біологічні матеріали людей, яких віднесли до групи ризику після температурного скринінгу на кордоні України. Дані будуть відомі пізніше, передають Патріоти України.

Віктор Ляшко, зокрема, повідомив, що прилітаючих в Україну людей починають перевіряти ще до посадки літака - бортпровідники моніторять ситуацію і про підозрілі випадки згадують у медичній декларації. Цей документ передається на землю, коли літак знаходиться в повітрі.

Так, на одному з рейсів помітили пасажирку, яка приймала багато таблеток. Про це повідомили санітарно-карантинному підрозділу, співробітники якого опитали жінку і відправили її в лікарню для проведення досліджень. Цей випадок мав місце в аеропорту «Бориспіль» - пасажирка поверталася в Україну з Італії. За попередніми даними, у жінки - ГРВІ. Однак остаточно про її стан стане відомо після завершення досліджень.

За словами Віктора Ляшка, незабаром Україна отримає тест-системи для визначення коронавируса за межами лабораторій. Очікується, що вони надійдуть в країну 10 березня. Він уточнив, що за допомогою цих тест-систем можна протягом 20 хвилин встановити діагноз або виключити його. Втім, отримані результати далі будуть проходити підтвердження лабораторно.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...