На українську антарктічну станцію завітали неочікувані гості (фото)

На думку фахівців, птахи повернулись на станцію через аномально теплу зиму.

На українській антарктичній станції «Академік Вернадський» спостерігають неочікуване повернення пінгвінів дженту, які покинули її околиці у травні. Як повідомляє у Facebook «Національний антарктичний науковий центр», ще в кінці травня останній пінгвін покинув станцію і поплив у більш теплі місця, адже в Антарктиді наразі розпал зими, передають Патріоти України.

Пінгвіни є типовими мешканцями острову Галіндез, де розташована станція. Але вони мешкають там у всі сезони, крім зими. Тепер же на станції зафіксували п’ять пінгвінів, які несподівано для цієї пори року повернулися.

«За словами біолога 25-ої української антакртичної експедиції Александра Салганського, зазвичай масове повернення пінгвінів на острів спостерігається у другій половині жовтня (відповідає квітню у нашій півкулі). У попередні роки острів взимку був майже весь скутий кригою, зими були сніжні і люті, але цього року зима видалась аномально теплою», – йдеться у повідомленні.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...