На військовому полігоні зафіксовано багатомільйонні розтрати (відео)

Бійці досі живуть у жахливих умовах, а офіцери судяться із підрядниками.

Більша частина військового містечка на полігоні Широкий Лан рік стоїть просто неба. Будівельні матеріали заарештовані, казарми зводяться із затримкою, а Міністерство оборони звинувачує в зриві робіт підрядників, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Це мало бути взірцевим військовим містечком, а перетворилося на довгобуд. Збудувати табір за натівським взірцем Міноборони вирішило три роки тому – після того, як бійці 53-ї бригади оприлюднили відео жахливих умов на полігоні. Аби розповісти про них, армійці пішки йшли на Миколаїв. Їм пообіцяли, що вже за два роки на Ширлані буде зразковий табір і навіть виділили на це майже 600 мільйонів гривень.

Понад половину підрядники освоїли, а містечка досі нема. Їдальня на 2,5 тисячі людей – майже рік, як тут зупинили всі роботи. Нині комплекс просто руйнується – тече стеля, вода заливає підлогу, місцями прогнила гідроізоляція. Будівництво зупинили, коли Міноборони подало до суду на головного підрядника – він мав спорудити їдальню, котельню, всі інженерні комунікації та облаштувати територію, а звів лише 45% запланованого. "Сума позову на компенсацію ТОВ РІСТ складає 111 мільйонів. Це – за невиконані будівельні роботи", - пояснив заступник начальника КЕВ Міноборони в Миколаєві Олег Карімов.

За юридичною адресою компанії на столичній Борщагівці про неї не знають у жодному з корпусів. У ДБР стверджують, що на Ширлані розтрата вимірюється 37 мільйонами гривень. Утім, у розкраданні грошей підозрюють не підрядника, а посадовця Міноборони, який мав слідкувати за будівництвом. "Цей військовослужбовець неналежно виконав покладені на нього обов’язки, не проконтролював стан виконання цих будівельних робіт", - каже речниця Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова.
На сьогодні у військовому містечку роботи тривають лише з будівництва 11 казарм. Їх мали здати в експлуатацію у жовтні нинішнього року, але, як виявилось, не встигали. За казарми відповідає вже інший підрядник – ним Міноборони також незадоволено. Підрядник натомість запевняє, що йшов за графіком, доки проєкт, у якому знайшли порушення, не почали переробляти. До того ж їм заборгували навіть за виконані роботи. "Близько трьох мільйонів гривень міністерство нам винне", - каже керівник проекту від підрядника ТОВ "Майстер-Буд" Микита Скворцов.
Нині робочі штукатурять стіни, але попереджають: якщо котельню, що зараз під арештом, не запустять – все доведеться переробляти. На Ширлані і досі проблеми з електрикою і душовими, а коли йде дощ – намети потопають у багнюці.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...