На Вінниччині школярі врятували з озера перехожого, який потрапив у біду (відео)

Максим і Влад зізналися, що знають правила надання першої допомоги, але людини рятували вперше в житті.

Учні 11 класу Максим Спесивцев і Владислав Бржезицький ввечері гуляли на стадіоні. Йшов дощ і мокрий сніг. Друзі вже поверталися додому, як раптом почули звук, схожий на слабкий людський стогін. Він долинав з боку водоймища «Водокачка», передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Подумали, що здалося, - розповів Максим Спесивцев. - Потім знову почули цей дивний звук. Побігли до води. Світимо ліхтариками мобільних телефонів - нікого. Але тут знову пролунало якесь булькання. Придивилися і помітили біля берега людини. Він майже занурився обличчям у воду і бруд, лише куртка, немов рятівний круг, ще тримала тіло на поверхні. Ми відразу викликали швидку і рятувальників і кинулися на допомогу, яка тонула. Чоловік виявився масивного статури, куди більші нас. Щоб його витягти, довелося зайти по пояс у воду. Однак холоду ми не відчували - напевно, адреналін надавав сил. Але, чесно кажучи, було страшно. Тягнули за руки, куртку, навіть капюшон відірвали. І хвилин за 10-15 таки витягли його по крутому схилу на берег. Чоловік вже був синій від переохолодження, практично без свідомості. На щастя, швидка допомога і рятувальники приїхали швидко".
"У лікарні ми відвідали врятованого людини, - додає Владислав Бржезицький. - Виявилося, що ми його знаємо. Чоловік розповів, що йшов додому вздовж берега, випадково впустив парасольку, поліз за ним, а там - вимоїна. Не глибоко, вода не змерзла, але багато мулу. Він загруз. Намагався вибратися, проте не зумів піднятися по слизькому після снігу і дощу крутому схилу і знову скотився в пастку. Борсався у воді майже півгодини. Поступово болото засмоктувало його. Спершу кликав на допомогу, а потім вже тільки хрипів і стогнав, навіть втрачав свідомість ... Там практично безлюдно. На щастя, ми опинилися в потрібному місці в потрібний час. Медики потім сказали нам, що ще хвилин десять перебування в цій крижаній пастці, і було б пізно ... А ми з Максом навіть не захворіли. Вдома батьки відразу відігріли нас гарячим чаєм і теплою ванною".

"Потерпілому 56 років, він працює майстром в залізничному депо, - розповів інспектор відділення державної пожежно-рятувальної частини № 11 міста Козятин Богдан Ведмідь. - Чоловіка госпіталізували в реанімацію з переохолодженням. Попереду у нього лікування і реабілітація. Хочу похвалити школярів за те, що діяли так впевнено в екстремальній ситуації. Ми запропонуємо Максиму і Владиславу надходити в навчальні заклади Держслужби з надзвичайних ситуацій".

Максим і Влад зізналися, що знають правила надання першої допомоги, але людини рятували вперше в житті.

"Це сумлінні, відповідальні і старанні хлопці, - каже про учнів їх класний керівник, вчитель Козятинської школи № 1 ім. Т. Г. Шевченка Оксана Кирилюк. - Вся школа пишається їх мужнім вчинком!"

Рятувальники закликають громадян бути особливо обережними та не виходити на тонкий лід. З початку цього року на водоймах тільки Вінницькій області загинули шість осіб, ще трьох вдалося врятувати.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...