На Волині викрили злочинців, які відправляли українців у трудове рабство за кордон (фото)

Зловмисники знаходили людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Їм обіцяли хороші умови проживання та гідну оплату на роботі у Польщі.

Двоє мешканців Волинської області протягом 2019 – 2020 років вербували та відпраляли людей на трудове рабство до Польщі. Правоохоронці вже провели обшуки у помешканнях та транспортних засобах фігурантів, пресслужба Нацполіції, передають Патріоти України.

Вони вилучили речові докази: мобільні телефони, транспортний засіб, приблизно 4 кілограми бурштину-сирцю, речовину рослинного походження, схожу на марихуану, а також предмет, схожий на пістолет.

Зловмисники знаходили людей, які перебувають у скрутному матеріальному становищі. Їм обіцяли хороші умови проживання та гідну оплату на роботі у Польщі.

Коли потерпілі приїжджали до місця роботи, їх очікували зовсім інші умови. У тих, хто працював на електростанції, наприклад, не було спеціального одягу, засобів захисту, спорядження чи допусків. Робота виявилася нелегальною, українців переховували від польських правоохоронців.

Впродовж тривалого періоду потерпілі безоплатно працювали на роботах, небезпечних для життя та здоров'я. Ба більше, жити їм доводилося у жахливих умовах. Грошову винагороду натомість отримували зловмисники. Крім цього, їм платили за кожного працівника, якого вони привезли.

Наразі правоохоронці проводять досудове розслідування за статтею "торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини". Вирішується питання щодо оголошення підозр за скоєні злочини.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...