На виставці "Зброя та безпека-2019" представлять натурний зразок комплексу "Нептун" (відео)

Вітчизняний РК-360МЦ «Нептун» є комплексом крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів.

ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч», що входить до складу ДК «Укроборонпром», вперше на Міжнародній виставці «Зброя та Безпека-2019» представить натурний зразок ракетного комплексу «Нептун», передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Концерну.

Відзначимо, що вітчизняний РК-360МЦ «Нептун» є комплексом крилатих ракет наземного базування з протикорабельною ракетою Р-360, призначений для ураження бойових кораблів класів крейсер, есмінець, фрегат, корвет, десантних, танкодесантних кораблів та транспортів в будь-яких метеорологічних умовах, час доби чи пори року, навіть при активній вогневій та радіоелектронній протидії противника.

Нагадаємо, перші роботи зі створення вітчизняного ракетного комплексу почалися на ДККБ «Луч» у 2014 році. Публічна демонстрація льотних випробувань ПКР відбулася 30 січня 2018 року.

Під час Міжнародної виставки IDEX-2019, що проходила 17-21 лютого ц.р. в ОАЕ ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» вперше представило моделі наземного комплексу крилатих протикорабельних ракет «Нептун». Вітчизняна установка з 4 пусковими для нових протикорабельних крилатих ракет базується на повнопривідному шасі КрАЗ-7634НЕ з колісною формулою 8х8.

Після цього відбулися ще декілька пусків ракет Р-360, а у квітні на полігоні «Алібей», пройшли випробування вже повного комплексу наземного базування — РК-360МЦ «Нептун» з практичними пусками.

Варто додати, що загалом Держконцерн в рамках масштабної виставки експонує понад 120 зразків військової техніки українського виробництва.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...