На Запоріжчині розкопали не розграбоване поховання скіфського воїна (відео)

Археологи знайшли могилу скіфського воїна на острові Хортиця Запорізької області. Знахідка виявилася розграбованою.

Українські дослідники радіють кожній деталі. Виявили застібки для колчана та наконечники для стріл. Також іржаві рештки меча та шматки срібла, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

Поховання належить великому воїну, про це свідчить щільний шар каміння, що вкривав могилу. Спочатку його прийняли за святилище.

"Тут була переправа. Люди, які мешкали в цьому городищі, її контролювали. Для кочовиків переправи були дуже важливими. Оскільки через воду вони важко перебиралися. Дніпро для них завжди був великою перешкодою", – розповів автор знахідки Дмитро Никоненко.

Поруч знаходиться ще безліч подібних пам'яток з різних історичних епох. Місцеві жителі пишаються, що земля зберігає пам'ять тисячоліть. Самі ж дослідники обіцяють відкрити могилу для туристів.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...