На Запоріжчині жінка підхопила коронавірус, не виходячи з дому

91-річну пенсіонерку заразили в сім'ї. Вся сім'я одужала, а бабуся померла.

У Мелітополі інфікувалася коронавірусом, а потім померла пенсіонерка, яка взагалі не виходила з дому. 91-річну бабусю заразили родичі. Про це розповіла начальник міського відділу охорони здоров'я Лариса Саприкіна, передають Патріоти України з посиланням на РІА Мелітополь.

За її словами, у Мелітополі за 3 місяці померло 13 осіб з діагнозом COVID-19. Серед них є навіть ті, хто не виходив на вулицю в силу своїх хвороб і віку. Коронавірусом їх заразили родичі.

"Серед померлих старше 90 років - одна пацієнтка, старше 80 років троє, старше 70 років - 5, старше 60 - двоє. Ще двоє по 54 і 56 року. Всі ці пацієнти були з важкою супутньою патологією. Як правило, це обструктивні захворювання легенів, онкологія, гіпертонічна хвороба, ендокринні порушення, цукровий діабет. У стаціонар вони надходили в тяжкому стані і відразу в реанімацію, - прокоментувала начальник міськздороввідділу Лариса Саприкіна.

Вона також зазначила, що 60% хворих переносять коронавірус в середній та легкій формах. Багато хто навіть не розуміє, що хворіє, тож не дотримується маскового режиму, інфікуючи інших.

"Молодь переносить це захворювання легко, не дотримується карантинні правила - не носять маски, гуляють всюди, ходять в кафе. Легко хворіючи вони приносять інфекцію в сім'ї, де є батьки, бабусі і дідусі. У нас була жінка 91 рік. Нікуди не виходила, ні з ким не спілкувалася, так як просто фізично не могла цього робити. Її заразили в сім'ї. Вся сім'я одужала, а бабуся померла", - розповіла Лариса Саприкіна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...