"На жаль, не вийшло...": Головний тренер "Динамо" пояснив поразку від "Шахтаря"

У суботу, 10 серпня, в матчі 3-го туру чемпіонату України київське "Динамо" з рахунком 1:2 поступилося на НСК "Олімпійський" донецькому "Шахтарю".

Олександр Хацкевич

Головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич на післяматчевій пресконференції прокоментував українське "класіко", передають Патріоти України.

- Зрозуміло, що "Шахтар" зараз свіжіше - у нашого суперника, на відміну від нас, зараз тижневий цикл матчів. У нас же зараз час є лише на відновлення футболістів, тому ротація трьох-чотирьох футболістів від матчу до матчу неминуча - ми завжди намагаємося освіжити гру.

Що стосується самого матчу, то якби ми грали у відкритий футбол з перших хвилин, то нам було б ще важче. У "Шахтарі" швидко розганяють атаки Марлос, Тайсон, команда показує хороший контроль м'яча. У першому таймі ми занадто низько "сідали", але після перерви ця проблема була вирішена. Могли вийти вперед, коли мали хороший момент за рахунку 1:1. В кінці матчу випустили другого нападника, прагнучи розтягнути оборону "Шахтаря", але, на жаль, не вийшло.

Поразка завжди неприємна, але чемпіонат тільки розпочався, попереду - довга дистанція. У минулому сезоні ми "Шахтар" на старті першості обіграли, зараз - поступилися. Це футбол. Президент клубу тільки що був в роздягальні, підтримав команду. Адже попереду нас чекає найважливіша гра - з "Брюгге". Ми вже повністю переключися на підготовку до цього поєдинку.

- Як ви вважаєте, те, що ваша команда 70 хвилин відбивається - це гра, гідна київського "Динамо"?

Ми теж намагаємося контролювати м'яч. Але самі допускали помилки, спрощували гру для "Шахтаря". У наших планах не було такого, щоб ми відбивалися 70 хвилин, але брак у передачах при переході від оборони до атаки сьогодні зашкалював. На полі рішення ухвалюють футболісти. При цьому треба розуміти, що і "Шахтар" змушував наших гравців помилятися.

Повторюся, "Шахтар" зараз свіжіше. У нас, самі знаєте, який графік. Ми не скаржимося, але це факт. Для себе ми визначили 14-15 футболістів, хто готовий краще за інших, і намагаємося цієї обоймою рухатися від матчу до матчу.

- Напередодні на зустрічі з уболівальниками Денис Гармаш дав зрозуміти, що матч-відповідь з "Брюгге" вважає важливіше поєдинку з "Шахтарем". У команді дійсно є така градація?

Це всього лише думка Дениса. Ми готуємося від гри до гри. Кожен матч для нас однаково важливий. З іншого боку, треба розуміти, що чемпіонат - це довгий турнір. Зрозуміло, що сьогодні ніхто не хотів поступатися, але для чемпіонату - своя стратегія. А в ситуації з протистоянням з "Брюгге" стратегія зовсім інша - тут всього два матчі. Ми ще не зіграли поєдинок, а негатив вже йде: мовляв, всі шанси втрачені. Після нашого матчу в Брюгге я подивився інші поєдинки 3-го кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. У них теж не було високої якості гри. Тому що всі ці матчі - на результат.

Вже сьогодні ми забуваємо матч з "Шахтаря", вже з сьогоднішнього дня хлопці готуються до поєдинку з "Брюгге".

- Чому Денис Бойко не побіг до воріт "Шахтаря" на останніх секундах матчу, щоб збільшити ймовірність гола?

Це рішення Дениса. Я його не зупиняв. Він мав повне право туди йти, коли подавався останній штрафний удар.

- Чим була зумовлена заміна Циганкова?

Він ще не готовий функціонально. Випускаючи його з перших хвилин, ми дивимося в майбутнє - тільки через матчі Вітя може набрати форму, тренувального процесу у нас зараз як такого немає. Технічний брак Циганкова сьогодні зашкалював, але все одно ми дали зіграти йому стільки, скільки і планували спочатку, без оглядки на рахунок.

- Як оціните дії Родрігеса?

Ми його плануємо використовувати на іншій позиції, але сьогодні Родрігес був нашим нападником. І він своє завдання виконав - забив гол. Крім того, чіплявся за м'ячі, загострював ситуацію. Звичайно, йому поки не вистачає взаєморозуміння на коротких передачах біля штрафного суперника, коли треба відкритися або віддати пас за спину, але по руху і в цілому по грі Родрігес сьогодні показав, що він досить серйозний футболіст, який посилить нашу гру в атаці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...