На Житомирщині банду наркоторговців очолював ... лікар (фото)

Привласнення, зберігання та розповсюдження заборонених у вільному обігу засобів здійснювали співробітники медичних установ, спеціалізованих аптек та наркозалежні.

У Житомирі викрили угруповання, яке налагодило схему збуту лікарських наркотичних препаратів на території міста. Групу наркоділків організував лікар. Про це повідомляє пресслужба департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України, передають Патріоти України."Організатором виявився 38-річний лікар однієї з міських поліклінік. До співпраці чоловік залучив у ролі постачальників одного з посадовців обласного спеціалізованого медичного центру замісної терапії та медичну сестру цієї установи. Маючи доступ до піґулок, що видаються людям для поступового позбавлення ними наркозалежності, змовники фальсифікували кількість пацієнтів і підроблювали рецепти для видачі препаратів з метою створення надлишку цих засобів", - йдеться в повідомленні.Далі наркотичні препарати реалізовувалися спільниками з-поміж соціальних працівників громадського об'єднання, основне завдання якого полягає у пошуку людей, які виявили бажання пройти курс лікування та реабілітації від наркозалежності.Крім того, у схемі були задіяні окремі співробітники спеціалізованих аптек міста Житомира, які за підробленими рецептурними бланками збували клієнтам піґулки, та раніше судимі за збут наркотиків особи.Працівники поліції провели оперативні закупівлі, після чого затримали окремих фігурантів схеми. Під час 17 обшуків за місцем помешкання та роботи учасників групи виявлено і вилучено значну кількість медичних нарковмісних препаратів, наркотичних засобів, зброю, набої, готівку та службову документацію."Окрім того, раніше судимий за збут наркотиків, а зараз активний розповсюджувач із Житомира, під час проведення обшуків вихопив ніж, спершу порізав собі руку, а потім - одному з поліцейських", - додали в поліції.Слідчі відкрили кримінальне провадження. Фігурантам наркоугруповання загрожує до 10 років із конфіскацією майна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...