На Житомирщині бджоли вбили коня і покусали кількох чоловіків

Інцидент стався 5 травня в селі Білокоровичі, Олевського району.

Рій бджіл вилетів із вулика і напав на коня. Кілька чоловіків, побачивши, що з конем щось не те, підійшли і спробували відігнати бджіл. За що й поплатилися: бджоли покусали і їх також, причому одному з чоловіків довелося викликати «швидку», передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

Бджоли не хотіли покидати «місце злочину», тому довелося викликати рятувальників. Працівники місцевого підрозділу ДСНС струменем води змили комах з коня. Мокрі бджоли не зможуть літати деякий час. Кінь конав, його «добили» (на м'ясо).

Голова Білокоровицької громади Сергій Коцур винними вважає бджіл: «Здуріли, вилетіли з вулика і напали на коня». Пан Сергій підтвердив, що приїжджала «швидка»: «Чоловіку вкололи антидот, чи як він там називається, і забрали до лікарні. Наразі з ним все гаразд». Про звернення до поліції голова громади не чув, і про компенсацію пасічником за коня та лікування чоловіка – теж.

Ходять чутки, що то якісь особливі «американські» бджоли. Однак підтвердити їх чи спростувати нам не вдалося. Мабуть, таки неправда, бо ветеринари кажуть, що коні дуже чутливі до бджолиної отрути: 10 - 18 укусів бджіл справді можуть вбити дорослу тварину. І пасічники стверджують, що бджоли особливо агресивно реагують на різкий запах поту коней, корів, і при його появі відразу ж кидаються на тварину. Зазвичай бджоли нападають, щоб захистити бджолину матку (якщо це рій) або себе.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...