На Житомирщині продавець супермаркету копіював PIN-коди карт і обкрадав клієнтів

PIN-коди карток 23-річний чоловік дізнавався під час їх введення на терміналі при купівлі товару.

На Хмельниччині викрито 23-річного продавця супермаркету, який копіював дані банківських карток клієнтів і привласнював кошти. Про це повідомляє Департамент кіберполіції Нацполіції України, передають Патріоти України.

Кіберполіція встановила, що для реалізації злочинної діяльності фігурант тимчасово працевлаштувався на посаду продавця-консультанта у супермаркет. Чоловік заздалегідь в інтернеті придбав пристрої для зчитування секретної інформацію з магнітних стрічок банківських карт (скімінгове обладнання) та копіював реквізити карткових рахунків клієнтів.

PIN-коди доступу до карткових рахунків клієнтів він отримував під час візуального спостереження за тим, як покупці вводили на POS-терміналі відповідні комбінації.

Згодом чоловік за допомогою спеціального технічного обладнання та програмних засобів записував отриману банківську інформацію на пластикові картки. Таким чином він дублював банківські картки громадян. Після чого знімав гроші з рахунків потерпілих у банкоматах.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання та тимчасового перебування фігуранта. Вилучено скімінгове обладнання, енкодер, комп’ютерну техніку, флеш-накопичувачі, чорнові записи та скомпрометовані картки. Вилучену техніку направили на експертизу.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) та ст. 200 (Незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) Кримінального кодексу України.

За результатами експертиз вирішуватиметься питання про оголошення чоловіку підозри. На даний час встановлюються всі потерпілі від його протиправної діяльності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...