На Житомирщині загинуло літнє подружжя, яке палило суху траву

Незважаючи на застереження рятувальників, громадяни продовжують спалювати суху рослинність у вітряну погоду.

У Житомирській області під час спалювання сухої трави загинуло літнє подружжя, повідомляє 7 квітня прес-центр Державної служби з надзвичайних ситуацій України, передають Патріоти України.

"Незважаючи на всі застереження рятувальників, громадяни продовжують грубо порушувати правила пожежної безпеки і спалювати суху рослинність у вітряну погоду. Щодня кількість подібних пожеж значно збільшується. За минулу добу бійці ДСНС ліквідували 46 таких загорянь, вогнем пройдено понад 100 га території. Значна кількість горе-господарів, спалюючи суху торішню траву і листя, прирікають себе й оточуючих до непередбачуваних наслідків. Так, минулої доби в селищі міського типу Довбиш Баранівського району [Житомирської області] через такий підпал загинуло літнє подружжя", – ідеться в повідомленні.

Про загибель літньої пари внаслідок пожежі рятувальникам 6 квітня повідомили медики. "З'ясувалося, що літня жінка зі своїм чоловіком спалювали суху торішню траву біля свого обійстя. Побачивши, що вже горять чагарники і вогонь наближається до їх оселі, вони побігли гасити пожежу. Однак через власну необережність у жінки загорівся одяг. На місці події працівники "швидкої" констатували її смерть", – продовжили у ДСНС.

82-річного чоловіка з опіками 80% тіла було госпіталізовано в лікарню, але 7 квітня він помер.

У ДСНС зазначають, що від початку 2019 року це вже третій випадок загибелі громадян унаслідок спалювання сухої трави.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...