На Житомирщині знайшли масове поховання жінок і дітей (фото, відео)

Під Житомиром виявили останки 29 осіб, жорстоко вбитих чекістами в період становлення радянської влади в 1919-1921 роках.

Відповідні фото опублікували на сторінці історико-патріотичного об'єднання "Пошук" у Facebook, передають Патріоти України.

"З 19 по 21 липня ІПО "Пошук" проводило пошукові роботи на місці масового вбивства цивільних осіб у період становлення радянської влади, приблизно 1919-1921 роки. Всього було ексгумовано рештки 29 осіб. Більшість із нихце маленькі діти і жінки. Загальна кількість знайдених останків людей за весь час становить 173. Роботи в даному місці будуть надалі продовжені, так як це ще не кінцева цифра", – сказано в повідомленні.

Як уточнили користувачі в коментарях, братська могила знаходиться на території села Шумськ під Житомиром, знищеного в 1952 році заради будівництва танкового полігону.

Події тих часів описані в документальному фільмі "Шумськ". У стрічці йдеться про жінок і дітей, яких жорстоко вбивали шаблями і сокирами і кидали роздягненими в яму.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...