"НАБУ "зливало" американцям інформацію, що впливала на події у США та Україні", - нардеп

​Деркач стверджує, що НАБУ вело переписку з посольством США.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) "зливало" посольству США в Києві важливу для обох країн інформацію. Про це заявив позафракційний нардеп Андрій Деркач, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Я оприлюднив важливу частину пазла втручання у вибори у США і фактів міжнародної корупції – переписку співробітників НАБУ та співробітників посольства США. Згідно з документами, перший заступник директора НАБУ Гізо Углава через свою помічницю надавав посольству США інформацію, яка впливала на перебіг подій в Україні та США. Інакше кажучи, НАБУ "зливало" інформацію співробітникам посольства США і координувало свої дії у низці резонансних справ", – сказав він.

За словами нардепа, інформацію він одержав від журналістів-розслідувачів, після чого "був ініціатором кримінальної справи про втручання у вибори у США".

"Переписка співробітників НАБУ та співробітників посольства США за кілька років є всередині матеріалів кримінальної справи №42018000000002952 (ст. 111 КК України, державна зрада) і, згідно з інформацією, одержаною від журналістів-розслідувачів, яку я перевірив ще раз, отримана в абсолютно законний спосіб, у межах слідчих дій", – зазначив Деркач.

Він стверджує, що передав матеріали в Державне бюро розслідувань (ДБР) та Генеральну прокуратуру України.

Директор ДБР Роман Труба не підтверджує, що Деркач передав його відомству таку інформацію, повідомляє "Радіо Свобода". "Кожен керівник правоохоронного органу і я особисто маю позицію, що ми повинні говорити фактами. Не було звернень до ДБР із приводу надання оцінки тому чи іншому факту, який ви щойно озвучили. Тому, на жаль, я не можу надати повну відповідь на ваше запитання", – підкреслив Труба.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...