Надгоризонтну РЛС "Дніпро" на Закарпатті модернізують

НДР спрямована на дослідження та визначення практичних шляхів модернізації РЛС 5Н86 для покращення її технічних та експлуатаційних характеристик.

Радіолокаційна станція 5Н86, також відома як надгоризонтна РЛС «Дніпро», Західного центру радіотехнічного спостереження продовжить модернізацію – Національний центр управління та випробувань космічних засобів (НЦУВКЗ) замовив послуги з виконання ряду науково-дослідних робіт (НДР), передають Патріоти України з посиланням на Український мілітарний портал.

Роботи грунтуватимуться на раніше проведеній дослідно-конструкторській роботі «Створення програмного комплексу управління радіолокаційної станції 5Н86 та обробки радіолокаційної інформації на сучасній елементній базі” шифр «Керування-ЕУМ».

Серед замовлених робіт:

  • дослідно-конструкторська «Модернізація РЛС 5Н86. Впровадження програмно-технічного комплексу управління та обробки радіолокаційної інформації РЛС 5Н86», шифр «Керування-ЕУМ-М»
  • науково-дослідна «Науково-технічне обґрунтування напрямів створення автоматизованої системи управління мережею оптичних засобів спостереження за навколоземним космічним простором», шифр «Управління-ОЗС»
  • науково-дослідна «Розробка пропозицій та науково-технічне обґрунтування напрямів модернізації РЛС 5Н86», шифр «Модернізація – РЛС»

Сучасний стан РЛС у Мукачево

Перша робота стане продовженням проведених у 2019 році НДР «Науково-технічне обґрунтування напрямів модернізації приймально-вимірювальної та передавальної апаратури РЛС 5Н86», шифр «Модернізація-А» реєстраційний номер 0119 U 003102 та дослідно-конструкторська робота «Створення програмно-технічного комплексу управління та обробки радіолокаційної інформації РЛС 5Н86» шифр: «Керування-ЕУМ-А» реєстраційний номер 0119 U 0019222.

Створення програмного комплексу управління РЛС 5Н86 та обробки радіолокаційної інформації здійснюється з метою підвищення точності оцінювання параметрів траєкторій балістичних цілей та елементів орбіт космічних об’єктів і забезпечення економії електроенергії.

Це забезпечить:

  • оптимізацію строків виконання робіт,
  • уніфікацію та сумісність з наявним виробом РЛС 5Н86,
  • програмно-апаратним комплексом обміну інформацією РЛС з ЦККП,
  • зниження ризиків виникнення проблем технічного характеру під час експлуатації РЛС 5Н86.

Відповідно до Звіту про НДР «Дослідження шляхів створення програмно-апаратного комплексу обміну інформацією РЛС 5Н86 із ЦККП» макет ПАКОІ та його програмне забезпечення забезпечують:

  • реєстрацію інформації КШІ РЛС 5Н86 на HDD ПЕОМ типу IBM у вигляді файлів встановленого формату, погодженого із Замовником, в автоматичному режимі для їхнього подальшого оброблення;
  • відображення стану цільової обстановки та систем РЛС на засобах колективного користування;
  • видачу інформації по КШІ пристроям РЛС 5Н86;
  • роботу в режимах штатної експлуатації та тестування;
  • цілісність інформації КШІ РЛС 5Н86;
  • відсутність впливу на функціонування пристроїв РЛС 5Н86.

За результатами другої роботи отримані результати плануються до використання як тактико-технічні вимоги при виконанні перспективної багатоетапної дослідно-конструкторської роботи «Створення автоматизованої системи управління мережею оптичних засобів спостереження за навколоземним космічним простором».

Результати третьої НДР будуть використані як науково-технічне підґрунтя для подальшої модернізації РЛС 5Н86.

НДР спрямована на дослідження та визначення практичних шляхів модернізації РЛС 5Н86 для покращення її технічних та експлуатаційних характеристик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...