Надія на порятунок виду: Найгладкіший у світі папуга видав рекорд з розмноження, - ЗМІ

Колись какапо був одним з найпоширеніших птахів у Новій Зеландії. За кілька століть вид вважали повністю зниклим.

В Новій Зеландії у найгладкішого в світі папуги, какапо, видався рекордний сезон з розмноження. Вчені сподіваються, що це врятує вид від вимирання, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

На сьогодні залишилось лише 147 дорослих какапо – ще кілька сотень років тому вони були одними з найпоширеніших птахів в Новій Зеландії, єдиному місці, де вони мешкають.
Основна причина вимирання – знищення їхнього природного середовища через будівництво ферм. Колись вважалося, що какапо вимерли зовсім, але в 1970-х роках на острові Стюарт на півдні країни таки виявили кілька десятків птахів.

Найгіршим для популяції був 1977 рік – тоді живими лишилось 18 птахів, а до середини 1990-х років їхня чисельність зросла до 50.

Аби посприяти розмноженню папуг, дослідники висадили кілька сотень хвойних дерев Рима, плодами яких харчуються какапо.

Внаслідок цього у папуг і був рекордний сезон розмноження – цього року вилупилося 74 пташенят. Як очікується, 60 з них доживуть до зрілого віку. З 50 самок 49 відкладали яйця.

Як зазначається, останній рекордний сезон розмноження був 2016 року – тоді на світ з'явилось 37 пташенят.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...