"Нафтогаз" через суд Латвії спробує стягнути з "Газпрому" майже три мільярди доларів

Засідання суду по цьому клопотанню заплановане на кінець квітня 2020 року.

"Нафтогаз" подав клопотання до суду Відземського передмістя Риги про визнання і приведення у виконання на території Латвії рішення Стокгольмського арбітражу по транзитному спору з "Газпромом" від 28 лютого 2018 року. Згідно з рішенням арбітражу, "Газпром" повинен виплатити "Нафтогазу" 2,56 мільярда доларів разом з відсотками, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

"Газпром" в звіті з Міжнародних стандартів фінансової звітності повідомляє, що засідання суду по цьому клопотанню заплановане на кінець квітня 2020 року. "Газпром" вивчає можливості щодо захисту своїх інтересів, зазначає російська компанія.

Що відомо про борг "Газпрому" перед "Нафтогазом":

22 грудня 2017 року "Нафтогаз" виграв арбітраж проти "Газпрому" у справі про постачання газу. Також "Нафтогаз" домігся зменшення майбутніх обов'язкових річних обсягів газу у понад 10 разів відповідно до його фактичних потреб в імпорті газу.

28 лютого 2018 року Стокгольмський арбітраж задовольнив вимоги "Нафтогазу" до "Газпрому" за позовом на транзит газу на суму 4,673 мільярда доларів.

Тож за результатами двох арбітражів між компаніями – на поставку і транзит газу – "Газпром" повинен доплатити "Нафтогазу" 2,56 мільярда доларів. Зауважимо, що через пеню сума боргу "Газпрому" вже перевищила 2,7 мільярда доларів, але компанія надалі відмовляється повертати Україні гроші.

27 листопада 2019 року "Газпром" програв слухання в апеляційному суді на рішення Стокгольмського арбітражу. Відтак, суд зобов’язав "Газпром" виплатити 1,02 мільйона євро судових витрат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...