Нафтові війни: МЗС Саудівської Аравії звинуватило Ху*ла у брехні

Президент Росії Володимир Путін заявив, що Саудівська Аравія ініціювала відмову від угоди "ОПЕК плюс", щоб усунути конкурентів, які видобувають сланцеву нафту.

міністр закордонних справ Саудівської Аравії принц Фейсал бен Фархан Аль Сауд

Саудівська Аравія стверджує, що у Кремлі брешуть, кажучи про причини розриву угоди "ОПЕК плюс". Про це 3 квітня розповів міністр закордонних справ королівства принц Фейсал бен Фархан Аль Сауд, передають Патріоти України з посиланням на агентство SPA.

Президент Росії Володимир Путін 3 квітня висловив думку, що Ер-Ріяд вийшов з угоди, щоб усунути конкурентів. "Це, мабуть, пов'язано зі спробами наших партнерів із Саудівської Аравії позбутися конкурентів, які видобувають так звану сланцеву нафту. Для того щоб це зробити, ціна має бути нижчою, ніж $40 за барель. І в цьому сенсі вони, звісно, своєї мети певністю домагаються", – цитує Путіна сайт Кремля.

Принц назвав слова президента РФ "повністю неправдивими". Позиція Ер-Ріяда щодо сланцевої нафти відома: вона є важливим складником джерел енергії на планеті, сказав міністр. За його словами, Саудівська Аравія прагне домогтися скорочення виробництва і досягнення балансу на ринку, що відповідає інтересам виробників сланцевої нафти.

Фархан Аль Сауд додав, що саме Росія, а не його країна, ініціювала розрив угоди "ОПЕК плюс". Він закликав Кремль ухвалити "правильне рішення" на екстреному засіданні країн-нафтовиробників 6 квітня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...