Нагадати послам Ізраїлю та Польщі: "Нюрнберг не визнав Бандеру злочинцем", - Голобуцький

​Дискусія навколо діяльності Степана Бандери і ОУН-УПА штучно роздувається певними політичними колами країн-сусідів України.

Олексій ГолобуцькийПро це розповів політтехнолог Олексій Голобуцький, передають Патріоти України з посиланням на Ехо Києва.

На думку Голобуцького, Володимиру Зеленському навряд чи вдасться найближчим часом знайти оптимальний вихід з ситуації, що склалася. «Це дуже складна тема. Я не знаю, що Зеленський зможе зробити. У нас і з поляками, і з росіянами, і з угорцями, і з багатьма іншими народами є спільна історія, так як ці народи мали свою державність, а ми не мали, ми були розділені між цими державами, тому будь-яке національно-визвольний рух для держав, проти яких це ведеться, це десь на межі тероризму. Природно, що ніколи для поляків Бандера не буде позитивним героєм», - сказав Голобуцький.

Він зазначив, що це нормально, коли для кожної держави існують свої національні герої. При цьому, нагадав, що незважаючи на звинувачення в нацизмі під час Нюрнберзького процесу Бандеру не визнали злочинцем, а ОУН-УПА злочинною організацією.«У Монголії геть Чингисхану пам'ятники ставлять - і що, нам заперечення якісь або ноти слати? Вона абсолютно нормально сказала, що є національний герой у кожного. Ні Бандера, ні ОУН-УПА не визнані ні Нюрнбергом, ні ще кимось якимись злочинними організаціями, ні злочинцями, тому взагалі ніяких претензій не може бути. Тут питання - хто прогнеться, той і в програші, тому що і Росія, і Угорщина, і Польща використовують очевидну слабкість України зараз через війну і будуть нав'язувати свою концепцію. Ну, це нормально теж як би з їхнього боку, з огляду на, що і поляки, і угорці перебувають під впливом правої сили. Праві партії зараз перебувають на підйомі, і їх націоналізм вимагає певного виразу. Ось вони і відбиваються нема на німцях і австрійців, а на українцях», - додав політтехнолог.
Як приклад Голобуцький привів Угорщину, де дві партії намагаються спекулювати на темі українського націоналізму. «В Угорщині конкретна ситуація. «Фідес», правляча партія, конкурує з «Йоббік», яка ультра-права до неможливості, її деякі називають неонацистської, і для того, щоб її перемогти, «Фідес» змушений використовувати таку. Риторику, щоб перемогти її електорат. І їм простіше це робити за рахунок України». - підсумував Голобуцький.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...