Нагірно-Карабахський конфлікт: Іран розгорнув військові частини на кордоні з Вірменією і Азербайджаном

Як повідомляється, армія прикриває як іранський кордон з Вірменією, так і кордон з Нагірним Карабахом і повинна забезпечити безпеку північного заходу Ірану.

У зв'язку із загостренням конфлікту в Нагірному Карабасі Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) розгорнув на кордоні Ірану механізовану бригаду з танками. Про це іранським ЗМІ повідомив офіційний представник КВІР, передають Патріоти України.

За його словами, армія прикриває як іранський кордон з Вірменією, так і кордон з Нагірним Карабахом і повинна забезпечити безпеку північного заходу Ірану. Її мета — не допустити поширення нагірно-карабахського конфлікту на іранську територію.

У прес-службі збройних сил Ірану повідомили, що в прикордонних з Вірменією і Азербайджаном районах пройшли навчання сухопутних військ із залученням безпілотників. Мета навчань — перевірка боєготовності і демонстрація сили.

Під час свого візиту в прикордонні райони східного Азербайджану командувач Сухопутними військами КВІР Мохаммад Пакпур підкреслив, що Іран поважає територіальну цілісність всіх країн в регіоні.

“З самого початку конфлікту прикордонники Ісламської Республіки Іран попереджали боку, що, ми не приймемо ніяких дій, які можуть завдати шкоди безпеці і миру жителів району. Ця присутність містить два послання: перше послання для людей нашої країни, щоб вони відчували, що ми енергійно відстежуємо ситуацію в районі і, відповідно, включаємо необхідних заходів в наш порядок денний, а друге послання звернене до країн регіону. Ми поважаємо цілісність їх кордонів і не приймаємо зміни геополітики кордонів, і це червона лінія Ісламської Республіки Іран”, — заявив Пакпур.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...