"Нагорода знайшла "героя": Прокурор, який не посадив Юрія Бойка, отримав частку в "Трускавецьких лікувальних водах" від його оточення

До жовтня 2017 року Жербицький обіймав посаду першого заступника військового прокурора Анатолія Матіоса.

Новим співвласником ТОВ «Трускавецькі лікувальні води» став екс-перший заступник військового прокурора Володимир Жербицький, якому тепер належить чверть у статутному капіталі фірми, передають Патріоти України з посиланням на Наші гроші.Львів.

«Трускавецькі лікувальні води» були створені в 2016 році. До лютого поточного року його власником було ПАО «Трускавецькурорт». Це ПАО володіє рядом курортів в Трускавці, а для оптимізації витрат по експлуатації Трускавецького родовища мінеральних вод створило окреме підприємство – «Трускавецькі лікувальні води». Фірмі було передано і спеціальний дозвіл №2005 на користування родовищем мінеральних вод, в тому числі, ділянкою Нафтуся.

Примітно, що з 4 лютого 2020 року новими власниками “Трускавецьких лікувальних вод” значаться четверо жителів Києва та області, серед яких і Володимир Жербицький.

До жовтня 2017 року Жербицький обіймав посаду першого заступника військового прокурора Анатлоия Матіоса. Серед його справ було розслідування угод Сергія Курченка в банківській сфері і зі скрапленим газом.

У 2015 році ГПУ підготувала звернення до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з Юрія Бойка. Його підозрювали в тому, що на посаді міністра ПЕК він сприяв завищення обсягів скрапленого газу для населення, який через фірми Курченка продавався на ринку для приватних підприємств.

У підсумку заяву до парламенту передано не було, а в 2016 році Військова прокуратура заявила, що Бойко допитаний по справі Курченка як свідок. Для притягнення екс-міністра палива та енергетики до відповідальності не вистачило доказів.

Слід зазначити, що головою наглядової ради «Трускавецькурорт» є Павло Якубенко, а до складу ради входить його син Володимир Якубенко, який раніше працював заступником голови правління «Нафтогазу України» і очолював ДК «Газ України». Також до наглядової ради «Трускавецькурорт» входить Вадим Український – віце-президент ДП НАЕК «Енергоатом». Він раніше працював заступником голови правління НАК «Нафтогаз України» і радником міністра ПЕК Юрія Бойка.

В 2014 році Володимир Жербицький потрапив у список найбагатших співробітників Генеральної прокуратури України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...