"Найбільший негативний фактор для інвесторів - це Коломойський", - інвестбанкір

Основні побоювання інвесторів, пов’язані з перемогою Володимира Зеленського та його команди на виборах, розвіялися, крім можливого впливу олігарха Ігоря Коломойського.

Томаш Фіала

Про це сказав президент Європейської бізнес асоціації (EBA), глава інвесткомпанії Dragon Capital Томаш Фіала на зустрічі асоціації «Глобальний огляд економіки України» в понеділок, 23 вересня, передають Патріоти України з посиланням на Інтерфакс-Україна.

«На жаль, він сьогодні найбільший негативний фактор, який фокусує на собі багато уваги, починаючи з його заяви в кінці травня для Financial Times, що Україні треба оголосити дефолт», — зазначив Фіала.

Він підкреслив, що Коломойський аргументував свої слова про дефолт неправильними цифрами, зокрема про рівень держборгу до ВВП. Це співвідношення впало до 53%. Крім того, нерезиденти з початку року вклали $3,5 млрд у внутрішні держоблігації, а ставки за українськими держпаперами і паперами українських держкомпаній опустилися до найнижчого за 10 років рівня. Глава Dragon Capital зазначив, що негатив від дефолту в нинішній ситуації в десятки разів перевищить будь-який позитив.

Він додав, що ринок також негативно відреагував і на статтю в FT з посиланням на прем'єр-міністра України Олексія Гончарука про можливий компроміс з Коломойським щодо Приватбанку.

Фіала підкреслив, що залякування реформаторів, успіх в денаціоналізації ПриватБанку і наступ на незалежність НБУ згодом будуть негативно сприйняті інвесторами.

При цьому два інших побоювання, які були у інвесторів півроку тому, — зміна геополітичного вектора і недосвідченість нової команди — не виправдалися.

«Україна продовжує рухатися на Захід. Що стосується команди, яку пан Зеленський привів, то, я думаю, що вона краща, ніж те, що коли-небудь було в Україні до цього, і краща, ніж могла бути в разі будь-якого іншого результату виборів» , — зазначив Фіала.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...