Найбільший в Європі атомний реактор збирається запустити Фінляндія

Реактор розташований в південно-західній частині Фінляндії й вироблятиме близько 14% електроенергії країни.

У Фінляндії наближається до завершення будівництво п'ятого ядерного реактора атомної електростанції Olkiluoto 3, який стане найбільшим в Європі та, можливо, одним із найсучасніших у світі, передають Патріоти України з посиланням на Euractiv.

"Хоча атомна станція, яка будується з 2005 року, мала бути запущена до 2009 року, Управління радіаційної і ядерної безпеки країни дало свій дозвіл завантажити станцію паливом тільки минулої п'ятниці", - йдеться у повідомленні.

Очікувана вартість заводу в 3 мільярди євро виросла до 8,4 мільярда євро через проблеми з безпекою і несправними компонентами.

"Далі були судові позови, і переговори між фінською компанією TVO та консорціумом Areva-Siemens, який будує реактор, щодо умов завершення проєкту все ще тривають", - підкреслює видання.

У корпус реактора буде завантажено 241 тепловидільний елемент, що складаються зі 128 тонн урану, і, як повідомляється, регулярне виробництво електроенергії почнеться в лютому 2022 року.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...