"Найчастіше коронавірус підхоплюють не на вулиці, а вдома", - Супрун

Ексглава МОЗ вважає, що якщо люди кілька хвилин простояли разом в черзі до каси в маркеті, то це не вважається близьким контактом.

Уляна Супрун

Наука і досвід інших країн показує, що найчастіше коронавірус підхоплюють не на вулиці, а вдома від інфікованих членів сім’ї. Тобто більшість людей захворіли від близьких, з якими довгий час ділили загальний простір. Про це розповіла колишня глава Міністерства охорони здоров’я України Уляна Супрун, передають Патріоти України з посиланням на УП.

За її словами, якщо люди кілька хвилин простояли разом в черзі до каси в маркеті, то це не вважається близьким контактом. “Близький контакт – це коли люди летіли кілька годин поруч у літаку. Це я про 14 випадків в Києві, які разом летіли з Женеви. Вони не мали температури, їх з літака відпустили додому, де вони вже легко могли передати вірус своїй сім’ї”, – зазначила Супрун.

Ексглава МОЗ вважає, що відсутності температури мало для розуміння того, що людина не інфікована. “Тому розумний спосіб запобігання поширення вірусу – це відокремити людей з високим ризиком інфікування. Тобто взагалі виключити їх контакти з іншими людьми”, – розповідає лікар.

Але якщо все-таки люди змушені ділити одне приміщення, то після кожного використання ванної кімнати, наприклад, слід проводити дезінфекцію. “Якщо люди самі не здатні організувати свою ізоляцію, тут має допомогти держава чи бізнес. Умовно, заселити потенційно інфікованих у порожні готелі. І тільки після того як ПЛР-тестування покаже негативний результат, або пройде 14 днів, а людина не захворіла, її можна відпускати додому до сім’ї”, – заявила медик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...