Найдорожче - стовбурові клітини: В Україні офіційно затвердили ціни на пересадку органів

Вартість операції буде варіюватися від 116,1 тисячі гривень до 1,3 млн гривень.

Кабінет Міністрів затвердив вартість послуг з трансплантації органів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду 27 грудня, повідомили в пресслужбі Кабміну, передають Патріоти України.

Відповідно до прийнятого рішення, до пересадки органів можна буде вдаватися за медичними показаннями і напрямку лікаря. Крім того, трансплантація буде дозволена пацієнтам в невідкладному стані.
Вартість операції буде варіюватися від 116,1 тисячі гривень (донорська резекція печінки) до 1,3 млн гривень (донорська пересадка гемопоетичних стовбурових клітин).
Пересадка печінки потягне на 323 тисячі гривень, а донорського серця - від 535 тисячі гривень.

Операції виконуються тільки в сертифікованих центрах з трансплантації органів (в Україні їх налічується шість).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...