Найманці плутаються у свідченнях: Стали відомі нові обставини затримання "вагнерівців" у Білорусі

Бійці приватної військової компанії «Вагнер», яких під Мінськом затримали співробітники спецслужб Білорусі, прибули до країни для організації масових заворушень.

Слідство має докази, що Білорусь не була країною транзиту для бійців, а всі разом вони були загоном, передають Патріоти України з посиланням на Громадське телебачення Білорусі.

32 чоловіки призовного віку, яких затримали в санаторії «Белорусочка» під Мінськом, ще одного - на півдні країни, відразу привернули до себе увагу нехарактерною поведінкою, чіткою організацією дій.
Нестиковки почалися ще на білорусько-російському кордоні, коли групу спочатку не пропускали росіяни. Потім в дорозі був змінений маршрут - замість аеропорту в Мінську, був заявлений готель IBB. Є виписка про бронювання 17 номерів в цьому готелі.
Група нібито повинна була летіти до Стамбулу 25 липня, але рейс турецьких авіаліній вилетів з мінського аеропорту з запізненням і без 33 пасажирів, у яких були квитки. 27 липня старший групи наказав всім спалити старі квитки в урні на вулиці.
З готелю IBB група переїхала в санаторій «Белорусочка», де всіх і затримали.
Керівник слідчої групи Олександр Агафонов зазначив, що у 33 громадян Росії на руках були квитки на виліт на 25 липня в турецький Стамбул. Але, як з'ясувало слідство, летіти туди вони не мали наміру. Група була організована і управлялася по військовим стандартам. У месенджері WhatsApp була створена група 1.ру з визначеною метою - для управління особовим складом.
Учасниками групи були всі 33 затриманих. Їхні свідчення непослідовні, а про цілі перебування в Республіці Білорусь - суперечливі. 11 осіб заявили слідчим, що мали намір летіти до Венесуели, 15 - в Туреччину, два - на Кубу, один - в Сирію. Один взагалі не знав, куди летить. Три від дачі показань відмовилися.
Агафонов зазначив, що слідство має і інші дані, що підтверджують, що кінцевою точкою маршруту був саме Мінськ.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...