Найманців, які воювали на Донбасі за терористів "Л/ДНР", засудили в Італії (фото, відео)

Засуджені стали першими особами, покараними в Італії за те, що були найманцями Москви.

Суд міста Генуї вперше в історії країни виніс вирок італійським найманців, які воювали на Донбасі на боці бойовиків “Л/ДНР”, передають Патріоти України з посиланням на газету Il Tirreno.

Так, італієць Антоніо Катальдо і албанець, який давно переїхав до Мілана, Олсі Крутані отримали по два роки та вісім місяців в’язниці. Уродженець Молдови Володимир Вербицький (позивний “Парма”) отримав рік і чотири місяці позбавлення волі.

Їм були пред’явлені звинувачення у несанкціонованому вербування або несанкціонованих бойових діях в інтересах іноземної держави.

Як зазначає видання, ці троє засуджених стали першими особами, покараними в Італії за те, що стали найманцями Москви.

Катальдо і Крутані суд засудив до великих термінів, оскільки вони були визнані винними також у вербуванні найманців, а Вербицький – тільки воював, тому отримав менший термін.

Згідно звинуваченню, троє засуджених різними способами отримували грошову винагороду за свою службу в рядах бойовиків на Донбасі.

Всі троє були арештовані влітку в 2018 році після того, як італійські карабінери розкрила організацію, яка займалася вербуванням найманців для війни на Донбасі. Місцезнаходження ще трьох підозрюваних у цій справі невідомо. Карабінери припускають, що вони знаходяться на Донбасі.

В матеріалах справи також згадується Ірина Осипова, дочка директора російського центру “Росспівробітництва” в Італії. Вона першою взяла інтерв’ю у одного з найманців ще в 2014 році. В мережі є її фото з бойовиками угруповання “Русич”.

Осипова всі ці роки співпрацювала з крайніми правими італійськими політиками. В тому числі, в рамках асоціації “Ломбардія-Росія”. На сайті асоціації навіть є публікація про те, як делегація бізнесменів з італійського регіону Венето приїжджала на окуповані території Донбасу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...