Найпопулярніший зимовий курорт Азову: Чим радує туристів зимова Арабатка (відео)

Заміський зимовий відпочинок на Азовському морі поступово стає звичним для українців.

Арабатська Стрілка виявилася найбільш затребуваним взимку азовським курортом, передають Патріоти України з посиланням на Azov.UA.

Завдяки гарячим джерелам, найбільшу морську оздоровницю України навіть в період зимових холодів відвідують тисячі туристів.

Заміський зимовий відпочинок на Азовському морі поступово стає звичним для українців. Але в той же час багато хто до цих пір не розуміє, навіщо їхати на море в холодну пору року.

І якщо в більшості випадків це питання дійсно логічне, то щодо Арабатської Стрілки воно відпадає саме собою. Адже всі, хто хоч раз бував на популярному курорті, або, принаймні, чув про нього, знають про головні природні визначні пам'ятки регіону - термальні джерела, які набувають особливої актуальності саме в контексті зимового відпочинку.

Чим радує туристів зимова Арабатка

Арабатська Стрілка взимку - це великі порожні пляжі, "спляча" інфраструктура і по-особливому красиві морські пейзажі.

І хоч на більшій частині узбережжя в цей час року панує затишшя, біля термальних джерел на південних околицях Щасливцевого і Стрілкового навіть у міжсезоння багато туристів.

Купання в теплій мінеральній воді під відкритим небом, коли температура повітря далека від літніх показників, а то й зовсім стоять морози, - особливий вид відчуттів для любителів адреналіну і яскравих вражень. І таких туристів на Арабатку приїздить дійсно багато.

"Якщо не брати відверто дощові дні, кожні вихідні за нашими підрахунками тільки одні "Арабатські Терми" відвідує близько 1.5-2 тисяч осіб на добу. В районі свят цей показник подвоювався. Це незвично високий туристичний трафік для зими в цьому регіоні", - коментує ситуацію головний редактор НМП" Арабатська Стрілка", Євген Смєльчаков.

Скупавшись на гарячих озерах, можна відвідати ще одну місцеву визначну пам'ятку - Рожеве озеро в селі Приозерне на самому початку Арабатської коси. Незвичайний відтінок води під час холодів хоча і не настільки інтенсивний, як влітку, але все ж таки присутній, і створює оригінальний фон для зимових фотосесій.

Де знаходяться і як виглядають гарячі джерела Арабатської Стрілки

На Арабатській косі взимку доступні два термальних джерела. Перше розташоване приблизно в 3 км на південь від села Щасливцеве поруч із територією недобудованої клініки доктора Козявкіна. Друге джерело знаходиться за Стрілковим на території комплексу "Арабатські Терми".

Обидва термальних озера мають штучне походження. Вони з'явилися в результаті робіт із пошуку газу на косі. Зараз джерела наповнюються водою зі свердловин глибиною понад 1500 м. Температура води на виході сягає близько +70 ⁰С і в самій купелі в середньому становить приблизно + 40-45 ⁰С.

Джерело на околиці Щасливцевого - це басейн стихійного характеру, виритий прямо в землі. Поруч є імпровізовані роздягальні, безкоштовний туалет і кілька лавок. Сама водойма ніяк не обладнана, зате купатися взимку тут можна абсолютно безкоштовно.

Гаряче озеро на території "Арабатських Термів" має більш цивілізований вигляд: навколо купелі зведений дерев'яний поміст, на якому встановлені шезлонги, на території є теплі роздягальні і камери для зберігання речей, організовані місця для перекусу і можна випити чаю з бутербродами.

Таким чином, поїздка на Арабатську Стрілку взимку з відвідуванням термальних джерел і Рожевого озера стане відмінним варіантом проведення вихідних сім'єю або з друзями, і все більше наших співвітчизників переконуються в цьому на власному досвіді. І, до речі, якщо захочеться затриматися довше, на курорті є достатньо об'єктів, які працюють увесь рік.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...