Найпотужніший у світі інформаційний центр корабля планують побудувати в Японії

Один з військових кораблів отримає командний центр з 360° стіною відеомоніторів, доповненою реальністю та великими тактильними столами для планування місій.

У 2022 році ВМС Японії отримають фрегат з найпотужнішим у світі бойовим інформаційним центром (CIC), передають Патріоти України з посиланням на Popular Mechanics.

Розташовуватися такий командний центр буде на фрегаті 30FFM, одному з найбільших та досконалих надводних човнів. За інформацією Naval Today, фрегат матиме водотоннажність 5500 тонн і довжину 132 м. Корабель отримає високий рівень автоматизації та буде працювати з екіпажем у 90 осіб. На озброєнні фрегата буде знаходитися 57-мм скорострільна гармата, 16 вертикальних пускових ракетних установок для наземних, повітряних, протичовнових ракет, дві невеликі автоматичні гармати, а також високоточна система SeaRAM.

Командний центр буде розташовано глибоко під палубою, ближче до корми, з метою безпеки. Там капітан корабля буде отримувати постійний потік інформації від різних відділень корабля, зокрема від датчиків, та використовує цю інформацію для навігації чи вогню по ворожих об’єктах.

У нижній частині екранів розташовані лінії величезного компаса – таким чином, екіпаж може дивитися на об’єкт, що їх зацікавив, і одночасно дізнаватися, де він знаходиться по відношенню до човна. На стінах може відображатися інша інформація, наприклад, стрілка, що вказує напрям руху корабля, збільшені зображення найближчих об’єктів і навіть вид корабля на палубу з урахуванням контролю отриманої шкоди. Вночі віртуальна стіна стає зелено-чорних кольорів та проектує інфрачервоне нічне бачення корабля.

Управління монітором, контроль пошкоджень та інші дані можна викликати та «накладати» на монітори, що дозволяє усім співробітникам командного центра аналізувати дані замість того. Два столи з вбудованими моніторами та сенсорним управлінням значно полегшують процес спільного вивчення зацифрованих навігаційних карт та інших даних.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...