"Найважливіше в історії з Голуновим – знищити замовників цієї справи", - Латиніна

Після мітингів така ймовірність стала набагато меншою, переконана журналістка.

12 червня у Москві було затримано понад 400 учасників мітингу

Найважливішим у ситуації із затриманням і звільненням російського журналіста Івана Голунова було покарати замовників справи, заявила 15 червня в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" журналістка і публіцистка Юлія Латиніна, передають Патріоти України.

"Головна історія тижня – це фантастична історія з блискавичним арештом і не менш блискавичним звільненням Голунова, який ось просто як Пилат вигукнув перед натовпом: "Варрава вільний!" – і мітингом, який після звільнення вже був, який із фантастичною швидкістю промотав всі ці досягнення. Тому що для мене найважливіше в історії з Голуновим – це знищити замовників цієї справи. Після мітингів імовірність того, що це відбудеться, стала набагато меншою", – сказала Латиніна.

За словами журналістки, вона зовсім не схвалює розгону мітингу. "І там жахливе щось сталося... і коли неповнолітнього били. Ні, я не вважаю, що мітинги потрібно погоджувати. Навіть більше, я розумію, що без тиску суспільства... нічого б не вийшло... Просто: вам шашечки чи їхати? Що було метою мітингу? Покарання чекістської "криші", яка підклала Голунову наркотики. Після цього непогодженого і розігнаного мітингу це покарання стало ближче чи стало дальше? На мій погляд, це стало дальшим", – продовжила Латиніна.

Вона зазначила, що справа Голунова "все-таки показує крах попередньої системи, коли будь-який силовик, викритий владою, має право зробити все що завгодно, а Кремль завжди прикриє". "І от людей, які підкинули Голунову наркотики, були готові кинути під каток. Вони опинилися в слабкій позиції... І коли я кажу, що типу завдання було щось зробити із цими людьми, це не тому, що я погана. Це реально не питання емоцій, це реально питання безпеки. Тому що розорення цих людей було б найпотужнішим сигналом, який можливий. Це був би сигнал, що Кремль більше не буде відмазувати в таких ситуація різні "криші", як він відмазував фігурантів "списку Магнітського". Це був би сигнал про те, що часи змінилися, що Кремль відчуває нестійкість, що він не збирається покривати тих, кому він ще недавно гарантував безпеку. Ось це був би найважливіший підсумок справи Голунова", – сказала Латиніна.

Вона підкреслила, що після мітингу "цей підсумок видається менш досяжним". "Тому що всі аргументи дано тим самим людям, які підкидали наркотики: "Їм даси палець – вони всю руку відірвуть". І коли я кажу, що цей мітинг – помилка, я теж знову ж не кажу, що це щось непоправне, тому що нормальне політичне життя насправді складається з помилок. І, звичайно, я не маю на увазі людей, які прийшли на цей мітинг, тому що вони-то від щирого серця приходили. Я маю на увазі саме ініціаторів, тому що у них був дуже складний вибір, тому що без тиску на суспільство, на владу нічого б не було, і Голунов би продовжував сидіти", – резюмувала російська журналістка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...