Наївся "руського міру": На Херсонщині затримали поплічника "Гіві" (фото, відео)

Колишній терорист із позивним "Чингіз" чкурнув з "молодих республік" у пошуках роботи спочатку до Москви, а потім намагався потрапити до Києва, але був затриманий на Херсонщині.

Про це повідомляє Азово-Чорноморське управління Держприкордонслужби, передають Патріоти України.

На пункті пропуску "Чонгар", що на межі з анексованим росіянами Кримом, українські прикордонники та правоохоронці викрили та затримали 47-річного терориста, що у пошуках роботи чкурнув з "молодих республік" спочатку до Москви, а потім намагався потрапити до Києва.

Учасник незаконних збройних формувань служив у створеній бойовиками в окупованому Алчевську, що на Луганщині, "комендатурі" – працював водієм в одного з "комендантів".

Не отримавши зарплатні, терорист перебрався у так звану "ДНР", де вступив до штурмового батальйону "Сомалі " під керівництвом тоді ще живого "Гіві". Отримав позивний "Чингіз". Проводив інструктаж новоприбулих, опікувався підготовкою терористів для несення служби на контрольно-пропускних пунктах так званих "республік".

За деякий час "Чингіз", розчарувавшись в службі та "новоросских" ідеях, повернувся до Алчевська, працевлаштувався охоронцем. Утім, через невисоку зарплатню рвонув на заробітки до Москви. Умови праці в осередку "русского миру" "Чингіза" не влаштували, тож він вирішив шукати кращої долі у Києві. В’їхав через так званий Кримський міст до анексованого півострову, а звідти намагався потрапити на материкову Україну. При цій спробі і був затриманий.

"Чингізу" уже повідомлено про підозру за статтею 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Нині з ним тривають слідчі дії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...