"Нам не байдуже!": Чехія підтримає протестуючих громадян Білорусі

За словами міністра, потрібно тиснути на білоруське керівництво, домагаючись дотримання прав людини, звільнення політв'язнів і учасників акцій протесту.

Томаш Петршічек

Громадянське суспільство, неурядові організації, які протестують проти переобрання Олександра Лукашенка, отримають допомогу, в тому числі фінансову від Чехії. Про це на своїй сторінці в Twitter заявив міністр закордонних справ цієї країни Томаш Петршічек, передають Патріоти України.

«Нам не байдуже, що відбувається в Білорусі ... Я хочу допомогти білорусам», - написав він.
За його словами, потрібно тиснути на білоруське керівництво, домагаючись дотримання прав людини, звільнення політв'язнів і учасників акцій протесту.
Він додав, що сподівається, що його підтримають інші чиновники і в понеділок буде створено фонд допомоги Білорусі. Він може бути використаний для надання юридичної допомоги жертвам насильства, звільненим, для лікування поранених і т.д. Чиновник вважає, що необхідна сума від 383 тис. - 767 тис. євро.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...