Нанокапсула смерті: Російські науковці створили новий спосіб отруєння "Новачком"

Новий механізм побудований на потраплянні отрути в організм за допомогою нанокапсул.

Про це йдеться у спільному розслідуванні "Радіо Свобода", Bellingcat, Der Spiegel і The Insider, передають Патріоти України.

Нова система дає змогу досягти відразу кількох цілей: зокрема, відстрочити дію і "замаскувати" дію отрути. Обидва ці фактори проявилися під час отруєння російського опозиційного політика Олексія Навального.

Як встановили журналісти, провідну роль у цих розробках отруйних речовин сімейства "Новічок" відіграє розташований у Москві науковий центр "Сигнал", який формально займається експортним контролем.

Ще одна ключова організація в російській програмі створення отруйних речовин – Випробувальний інститут військової медицини у Санкт-Петербурзі. Його керівник Сергій Чепур не раз контактував як з директором і вченими "Сигналу", так і з високопоставленими офіцерами ГРУ, в тому числі незадовго до отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

Очолюваний Чепуром інститут тісно пов'язаний з петербурзькою Військово-медичною академією ім. Кірова, яку закінчив один з "солсберійських отруйників", військовий лікар Олександр Мишкін ("Олександр Петров"). Чепур не раз телефонував як Мишкіну, так і його начальнику, генерал-майору Андрію Авер'янову, командиру військової частини ГРУ №29155.

Зазначається, що розробки "Новічка" не були припинені з розпадом Радянського Союзу і тривають під керівництвом вихідців з військових наукових інститутів, що займалися цим за радянських часів. Росіяни офіційно запевняють, що ніколи не займалися розробкою цієї отрути..

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...