Нанотехнології: Американські науковці "навчили" відправляти електронні листи ... шпинат

Новина буквально підірвала мережу.

Інженери Массачусетського технологічного інституту за допомогою нанотехнологій «навчили» шпинат відправляти електронні листи. Вони зуміли перетворити рослини в своєрідні датчики, що реагують на зміни в грунтових водах і передають інформацію по електронній пошті, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Як повідомляє Euronews, коріння виявляють в грунті нітроз'єднання, які зустрічаються у вибухових речовинах. А вуглецеві нанотрубки в листі випромінюють сигнал, який зчитує інфрачервона камера, і відправляють повідомлення вченим.
Таким чином можна шукати в землі міни, а також відстежувати забруднення навколишнього середовища. «Рослини - дуже хороші хіміки-аналітики. У них є розгалужена коренева мережа в ґрунті, вони постійно відбирають проби ґрунтових вод і самі забезпечують перенесення цієї води в листя» - розповів очолюючий незвичайний проект Майкл Страно. Він вважає це великим кроком на шляху подолання «комунікаційного бар'єру між рослинами і людьми».
Новина буквально підірвала мережу. Користувачі вибухнули жартами на цю тему. «Велика частина моєї роботи - це розсилання електронних листів. Тепер я стала ближче до того, що мене замінять шпинатом», «Сьогодні поганий день: мій бос почув про шпинат, який вміє робити мою роботу і згоден на зарплату нижче мінімальної», - писали працівники офісів про «конкурента».
«Шпинат, що відправляє електронні листи, - приголомшлива веганська альтернатива звичайному спаму», «Тільки-що відсидів на півгодинній діловій зустрічі зі шпинатом, хоча всі питання можна було вирішити по електронній пошті», «Боже мій, як незручно! Це повідомлення, в якому говориться, що ти мені подобаєшся ... Це був не я. Мій телефон був у шпинату», «Коли ви збираєтеся закінчити робочий день і отримуєте лист з поміткою "ТЕРМІНОВО" від шпинату», «Навіть шпинат навчився відправляти імейли, а мої вчителі ще ні!», - веселилися коментатори.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...