"Нанотехнології" по-одеськи: Під Південною Пальмірою ями на дорогах "полатали" мушлями рапанів (відео)

"Технологію" вигадав житель райцентру Кілія.

На Одещині одну з вулиць райцентру Кілія вимостили тисячами залишків рапана. Коли пригріло не по-зимовому тепле сонце, вони почали нестерпно смердіти. Що це - новітня технологія шляховиків чи відчайдушний крок тих, хто втомився чекати на якісний асфальт, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

Латати дорожні ями чим заманеться вже стало традицією українських шляховиків. Глина, будівельне сміття та навіть асфальт поверх снігу притоптати ногами. У райцентрі Кілія тутешні багаторічні ями комунальники засипали землею з поля, а потім пішов дощ.

Саме тому місцевий житель вигадав свій спосіб ремонту. Він латає дорогу за допомогою рапан, а точніше їхніх черепашок. Молюсків виловлює місцеве підприємство, там м'ясо продають, а їхні порожні будиночки вивозять на звалище.
Щоправда сусідів про новий спосіб ремонту не попередив, а ті звернули увагу на дорогу, коли від неї почало нестерпно смердіти. Їхати мушлями спочатку ризикували одиниці, боялися порізати гуму. У соцмережах есперимент почали жваво обговорювати. Комусь така ініціатива сподобалася, а хтось її засуджує.

Спочатку думали, що рапановий ремонт затіяли шляховики. Тож неабияк здивувалися, коли дізналися, що дорогу ремонтує їхній сусід. Ще через кілька днів, коли він своїм позашляховиком потрощив порожні мушлі, а з вулиці зникла багнюка, запах вивітрився, місцеві почали тішитися.

Щоправда, на частині вулиці ще лишилися ями. Зараз сезон рапанів закінчився, тож на новий будматеріал потрібно до літа чекати. Люди сподіваються, що коли потепліє, їхню вулицю все ж вимостять традиційним асфальтом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...