Напад на нардепа в Сумах інсценували, - СБУ

СБУ запобігла скоєнню насильницьких дій щодо нардепа з фракції "Слуга народу" Михайла Ананченка.

Спецслужба заздалегідь дізналася, що на політика готується напад. Тож, щоб отримати докази щодо учасників злочину, у соцмережах опублікували фейкове фото нібито побитого Ананченка, йдеться у повідомленні на сторінці СБУ у Фейсбуці, передають Патріоти України.

Що відомо про "напад" на Ананченка

Ананченко 15 грудня сам повідомив у фейсбуці, що в Сумах на нього напали та побили 2 невідомих у балаклавах. При цьому нардеп додав фото з побоями на обличчі. Тепер уже зрозуміло, що це був просто макіяж.

Після цього повідомлення партія "Слуга народу" заявила, що погрози, залякування і насильство щодо членів її команди набули системного характеру. У політсилі також закликали правоохоронців належним чином відреагувати на інцидент.

Що сталося насправді

Про підготовку нападу дізналися в СБУ. За даними спецслужби, виконавці злочинного "замовлення" отримали від організатора грошову винагороду за напад на депутата.

Правоохоронці взяли під контроль дії причетних до майбутнього злочину. Тож вдалося запобігти завданню можливих тілесних ушкоджень або інших насильницьких дій щодо Ананченка.

"З метою отримання максимально об'єктивної та повної доказової бази щодо всіх учасників вказаного замаху, насамперед стосовно організатора, було прийнято рішення про розміщення у соціальній мережі повідомлення "замовленого" народного депутата про напад на нього двох молодиків у балаклавах", – пояснили в СБУ.

Оприлюднення цієї інформації дозволило спецслужбовцям повністю задокументувати дії організатора та виконавців злочину.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...