Напередодні виборів президента СБУ фіксує потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі України

Країна-агресор всіма засобами намагається вплинути на виборчий процес через маніпулятивний вплив на електоральні настрої громадян України з використанням загальнодоступних та соціальних ресурсів мережі Інтернет.

Співробітники Служби безпеки України у ході виконання завдань з контррозвідувального забезпечення інформаційної безпеки протягом 2019 року фіксують потужну активізацію спецслужб РФ в інформаційному просторі нашої держави напередодні виборів Президента, - передають Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

Упродовж січня ‒ березня 2019 року оперативники СБ України викрили та припинили протиправну діяльність розгалуженої та глибоко законспірованої агентурної мережі Інтернет-агітаторів, до якої входили жителі Київської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської та Чернігівської областей. Учасники мереж за вказівкою своїх російських кураторів через соціальні мережі «Facebook», «ВКонтакте» та «Twitter» поширювали в регіональних і загальнодержавних сегментах мережі Інтернет деструктивні матеріали, спрямовані на штучне загострення суспільно-політичної ситуації напередодні та під час проведення президентських виборів у країні.

Для маніпуляції суспільною свідомістю користувачів соціальних мереж лише за перший квартал 2019 року оперативні працівники СБУ задокументували сімнадцять фактів втручання російських спецслужб у виборчі процеси в країні через проплачене поширення фейкової інформації. Зокрема, 26 березня у Запоріжжі співробітники СБ України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили чергового антиукраїнського Інтернет-агітатора, який діяв на користь країни-агресора.

Правоохоронці встановили, що для протиправної діяльності кураторами з РФ використовувались понад п’ятдесят груп у соціальних мережах з аудиторією понад півтора мільйона користувачів.

Наразі продовжується проведення контррозвідувальних заходів та вирішується питання щодо притягнення причетних осіб до кримінальної відповідальності.

Служба безпеки України у рамках своєї компетенції здійснює комплекс вичерпних заходів з протидії втручанню країни-агресора у виборчий процес та вкотре звертається до українських користувачів Інтернету з проханням бути уважними і у разі отримання від невідомих осіб пропозицій щодо поширення в соцмережах фейкової інформації, насамперед антиукраїнського спрямування, повідомляти на гарячу лінію СБУ (0 800 501 482).

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...