Нардепа підозрюють в ухиленні від сплати податків на майже 100 мільйонів

За словами генпрокурорки, нардеп декларував доходи від реалізації квартир та нежитлових приміщень, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%.

Правоохоронці оголосили про підозру чинному народному депутату України. Його звинувачують в ухиленні від сплати податків на понад 97 мільйонів гривень. Як заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова, підозру нардепу вручили за її дорученням, передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

За нашими даними, мовиться про члена депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Віктора М'ялика.

Нардепа звинувачують за третьою частиною статті 212 про ухилення від сплати податків. Венедіктова пояснила, що М'ялика звинувачують у несплаті податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

За словами генпрокурорки, слідство встановило, що підозрюваний розпочав у 2012 році господарську діяльність щодо будівництва багатоквартирних житлових будинків на Київщині. Він зробив це, щоб отримати прибуток від подальшого продажу квартир та нежитлових приміщень в них. Однак М'ялик не зареєструвався суб'єктом господарської діяльності.

"Після завершення зведення будинків, він зареєстрував на себе право власності на 1 221 об'єкт нерухомого майна в них. Протягом 2015 – 2020 років уповноважена ним через довіреність особа продавала нерухомість та передала йому понад 360 мільйонів гривень доходу від цих операцій",
– зазначила Венедіктова.

Вона додала, що нардеп декларував доходи від реалізації квартир та нежитлових приміщень, як доходи фізичної особи від продажу власного майна, а не від підприємницької діяльності, із застосуванням ставки податку в розмірі 5% замість 18%. Тож, народний депутат ухилився від сплати податку на доходи фізичних осіб та податку на додану вартість на загальну суму понад 97 мільйонів гривень.

Що відомо про Віктора М'ялика

Член депутатської групи "За майбутнє" у Верховній Раді Віктор М'ялик у декларацію за 2019 рік вніс 158 квартир загальною площею у майже 10 тисяч квадратних метрів.

Чим володіє М'ялик

  • квартири площею від 38 до 95 квадратних метрів, розташовані у Києво-Святошинському районі Київської області;
  • 80 земельних ділянок, а ще гаражі та місця для паркування;
  • 2 автомобілі Lexus, які на час придбання коштували кожен приблизно по 3,5 мільйона гривень;
  • 2 автомобілі дружини депутата – Porsche і Mercedes-Benz – за майже 9 мільйонів гривень;
  • 150 мільйонів гривень та 1 мільйон доларів готівкою.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...