"Ось і настав цей час": Нардепів закликають ухвалити закон про мову (фото, відео)

Вранці 25 квітня із відповідним закликом під стінами парламенту зібралися небайдужі українці.

Відомі журналісти, громадські діячі та чиновники закликали Верховну Раду проголосувати за законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Під стінами парламенту встановили сцену, де зібралися активісти з плакатами. Біля будівлі чергує посилений наряд поліції, передають Патріоти України.

Так, віце-прем'єр міністр України Павло Розенко у Facebook звернувся до переможця президентських перегонів Володимира Зеленського публічно підтримати закон.

"Ось і настав цей час. Час, коли треба нарешті переходити від слів про патріотизм і любов до України до реальних дій з об'єднання країни. Закликаю вас публічно підтримати необхідність ухвалення Верховною Радою законопроекту "Про державну мову" 5670-д. Дії, а не порожні заяви!" — заявив чиновник.

Глава Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович закликав о 9-й ранку прийти під стіни парламенту, щоб вимагати від нардепів прийняття закону про мови.

"Почнемо це прямо зараз - в 9 ранку під Верховною Радою, яка буде приймати мовний закон. А тим, хто буде намагатися нас зупинити, нагадаю: Ми будемо боротися на вулиці, в парламенті, уряді, судах. Ми будемо захищати нашу мову, культуру , історію будь-яку ціну. ми будемо боротися за них в книгах, на телебаченні, радіо, в інтернеті. ми ніколи не здамося. І ми переможемо", – повідомив він в мережі.

Координатор проекту "СтопТеррор" і довірена особа кандидата в президенти Петра Порошенка Семен Кабакаєв також закликав українців прийти під Раду.

"Стратегічне завдання Росії не є анексія Криму або окупація частин території України, головна мета знищити ідентичність українців! І зробити Україну сателітом РФ. Сьогодні (25 квітня) ми повинні захистити наш вибір, нашу державу, нашу ідентичність! Тому я буду під ВР!" – підкреслив він.

Ветеран АТО Мирослав Гай в Facebook теж написав, що прийде 25 квітня під стіни ВР: "Буду під Радою. Занадто важливо".

Відома українська журналістка Яніна Соколова в соцмережі написала: "Не будемо мови - не буде країни! Проголосуйте! Останній шанс зберегти придбане".

Український політик, член фракції ВО "Свобода" Ігор Швайка в коментарі під постом Соколової зазначив, що якщо Рада сьогодні проголосує, то "буде легше крокувати далі, ні - буде складніше шлях до перемоги".

Скандальна екс-нардеп від "Свободи" Ірина Фаріон в Facebook процитувала слова відомого українського режисера Юрій Іллєнка: "Врятуйте мову - мова врятує вас".

Митрополит Православної церкви України Епіфаній також звернувся до ВР, підкресливши, що церква виступає за українську мову.

"Шлях наближення до Христа у кожного народу - це рідна мова." Бо коли я молюся чужою мовою, то, хоча дух мій молиться, а мій розум без плоду", - йдеться в Першому посланні апостола Павла до коринтян", – повідомив Епіфаній.



Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...