Нардепи з "Голосу" звинуватили Росію у використанні Інтерполу для переслідування українців

В політсилі вважають неприпустимим затримання в Польщі українця Ігоря Мазура за запитом Росії.

Фракція «Голоси» ініціювала заяву Верховної Ради з приводу використання Росією Інтерполу у власних політичних цілях. Про це повідомляє прес-служба партії, передають Патріоти України.

Представники фракції вважають, що український парламент повинен звернутися до країн-членів Інтерполу в питанні застосування Російською Федерацією інструментів міжнародної правоохоронної організації для переслідування українців.

Зокрема, в політсилі вважають неприпустимим затримання в Польщі українця Ігоря Мазура за запитом Росії. Народний депутат від “Голосу” Соломія Бобровська вважає, що Україна повинна вберегти своїх громадян від подібних посягань з боку країни-агресора.

У зв’язку з цим “Голос” закликає Інтерпол ретельно перевіряти запити Росії з урахуванням фактів збройної агресії проти України і системного і масового порушення нею норм міжнародного права, а також прав людини.

Разом з тим, іноземні держави повинні невідкладно інформувати українську сторону про такі затримання, а також виважено та відповідально ставитися до подібних запитів з боку Росії.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...