Народні прикмети і забобони: Чи можна одружуватися у високосний 2020-й

Весілля є одним з важливих та урочистих подій в житті людини, адже це новий життєвий етап до якого всі молоді пари дуже скрупульозно підходять. Не дивно, що саме з цією урочистістю пов’язано безліч прикмет та забобонів.

Віддавна в народі існує думка про те, що у високосний рік не можна одружуватися. Кажуть, що союз у цей рік зазнає краху, а подружжя невдовзі розпадеться. Правда це чи ні – передають Патріоти України з посиланням на 24 канал.

  • Чи можна святкувати весілля у високосний рік?

Велика кількість молодих пар, які бажають у новому році узаконити свої стосунки – ставлять собі питання щодо успішного одруження у високосному році. Здавна люди помітили, що високосний рік несе з собою не дуже добру пору. У цей рік відбуваються катаклізми, неврожаї, різкі перепади температури, розпадаються сім’ї.

  • Народні прикмети для майбутнього подружжя

– Якщо одруження заплановане на 2020 рік, то не варто збирати в цей рік в будинку нареченої велику компанію друзів. Вважається, що шум та веселощі відженуть благополуччя в майбутній сім’ї.

– Для того, аби у будинку молодят водилися гроші, треба 3 роки поспіль у річницю весілля застеляти стіл святковою скатертиною, яка була у них на весіллі.

– Для довгого і міцного сімейного життя треба одягнути довгу сукню зі шлейфом.

– Молодятам рекомендується покласти у взуття по монетці.

– Весільна сукня молодої повинна налічувати ґудзики в парній кількості.

– Не можна давати свої прикраси після весілля подругам, адже можна віддати своє щастя.

– Для достатку в будинку, в день весілля, молодих треба обсипати монетками, зерном та цукерками.

– Молодятам по дорозі в місце реєстрації шлюбу не можна озиратися назад.

– В день вінчання батьки повинні стежити, щоб ніхто зі сторонніх і гостей не поправляв одяг на молодятах.

– Вінчальні свічки наречений і наречена повинні задути одночасно – до довгого спільного життя.

– Коровай на весілля печуть жінки, які добре живуть у шлюбі. Не допускаються до такого дійства вдови та розлучені жінки.

– Несподіваний дощ або сніг – бути сім’ї заможною.

  • Сприятливі дні для одруження у високосному році

У 2020 році найбільш сприятливими місяцями є березень, травень, вересень та жовтень. Якщо ви серйозно налаштовані створити сім’ю, то за допомогою місячного календаря ви можете спланувати весільну церемонію в один з найкращих днів у місяці.

  • Ідеальні дати для святкування весілля у високосному році

• 5, 6, 26 січня;

• 2, 7, 28, 29 лютого;

• 6, 8, 29 березня;

• 3, 24 квітня;

• 1, 4, 24 травня;

• 1, 5, 28 червня;

• 3, 26, 31 липня;

• 3, 23, 30, 31 серпня;

• 27 вересня;

• 18, 26, 30 жовтня;

• 20, 22, 27, 29 листопада;

• 20, 21, 25, 27 грудня .

Багато молодят люблять обирати красиву дату для весілля. Пари намагаються вибрати гарне число, яке буде добре виглядати у свідоцтві про одруження. Хоча 02.02.2020 року виглядає естетично, однак астрологи попереджають, що цей день вкрай несприятливий для обряду одруження.

20.02.2020 року – знову ж таки, привабливе поєднання нулів і двійок, однак за Місяцем цей час вважається невдалим для укладення союзів.

22.02.2020 року – за астрологічними прогнозами ця дата не є сприятливою для одруження.

Також відомо, що церква не схвалює союзів, які відбуваються у період посту. В Україні вінчатися та влаштовувати гучне весілля в такі періоди не прийнято. У 2020 році нас чекають чотири періоди посту, серед них:

– 2 березня-18 квітня – Великий піст;

– 15 червня-11 липня – Петрів піст;

– 14 серпня-27 серпня – Успенський піст;

– 28 листопада-6 січня – Різдвяний піст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...