Наші люди в Голлівуді: Актори родом з України, які здобули визнання в світовій "столиці" кінематографу (фото)

Українські актори можуть досягти успіху на голлівудських пагорбах і тому доказ блискучі кар’єри Міли Куніс, Ольги Куриленко, Міли Йовович та інших...

Хто з відомих акторів з українським корінням досяг успіху в Голлівуді і чий талант визнаний у всьому світі, - передають Патріоти України з посиланням на Факти ICTV.

Дастін Гоффман

Дастін Гоффман – американський актор, режисер і продюсер єврейського походження.

Батьки актора родом із Києва. Коли бабусю і дідуся Дастіна, розстріляли більшовики, вони емігрували в США, де він і народився.

Дастін Гоффман – володар двох статуеток Оскар як найкращий актор за фільми Крамер проти Крамера та Людина дощу. Також він зіграв у таких стрічках, як Парфумер, Жанна д’Арк, Тутсі та Хвіст крутить собакою.

Кетрін Винник

Популярність актрисі Кетрін Винник принесла роль у серіалі Вікінги. Катерина Вінницька (справжнє ім’я актриси) до восьми років росла в сім’ї представників української діаспори в Канаді та розмовляла винятково рідною, українською мовою.

Батьки – Роман і Леся Вінницькі (функціонер Конгресу українців Канади в Торонто). Предки Кетрін у 1940-х роках тікали від радянської влади, мати і батько Кетрін народилися в нацистській Німеччині, а потім сім’я емігрувала до Канади.

Цікаво, що дідусь актриси Володимир Вінницький був січовим стрільцем.

Алек Утгофф

Український 33-річний актор Алек Утгофф зіграв вченого Олексія Смірнова у третьому сезоні серіалу Дуже дивні справи від Netflix.

Алек Утгофф, справжнє ім’я якого Олег Утгофф, народився у 1986 році в Києві в родині диригента Рози і кардіолога Володимира. У 1997 році він переїхав до Лондона. До слова, його брат Алан і батьки все ще живуть у Києві.

Іванна Сахно

Українська актриса Іванна Сахно відома глядачам за ролями у фільмах Тихоокеанський рубіж-2, Шпигун, який мене кинув.

Іванна Сахно народилася у 1997 році в Києві в родині режисера Галини Кувівчак-Сахно та оператора Анатолія Сахна.

Іванна також встигла ще дитиною зіграти в кількох українських картинах: у ситкомі Леся+Рома і байопіку Іван Сила. Після останнього Сахно з батьками переїхала до Америки.

Віра Фарміга

Віра Фарміга народилася у 1973 року в місті Кліфтон, штат Нью-Джерсі. Вона – дитина із родини дітей-іммігрантів з УРСР.

Дівчинка виховувалася в українсько-американській громаді в Ервінгтоні, а до шести років Віра не розмовляла англійською мовою. Після переїзду в Уайтхаус вона відвідувала українську греко-католицьку школу та український фольклорно-танцювальний ансамбль Syzokryli.

За роль Алекс Горан у фільмі Мені б в небо Віра Фарміга була номінована на премію Оскар у 2010 році.

Віра зіграла в безлічі фільмів, лише у 2019 році у прокат виходять чотири картини з її участю: Анабель 3, Годзилла 2: Король монстрів та інші.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...