Наші прем'єри - найпрем'єрніші прем'єри у світі: Тимошенко і Гройсман посварилися у прямому ефірі (відео)

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко звинуватила прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана в накопиченні боргів та зниженні доходів населення. Гройсман назвав її "мамою корупції".

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко розкритикувала роботу Кабміну, після чого в неї сталася перепалка з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV. Фрагмент передачі лідер "Батьківщини" опублікувала у Facebook, передають Патріоти України.

Тимошенко заявила, що громади повинні мати право вільно розпоряджатися своїми податками. "Щоб не забирали в центр, а потім із піпетки не капали у громаду по одній гривні... Коли ми зараз говоримо про децентралізацію, ми маємо подивитися на розподіл бюджету за доходами, скільки відсотків іде громадам, а скільки відсотків – держбюджету... Тільки 20,7% – це ті доходи, які отримує громада. Усе інше забирається в центр, а потім направляються туди субвенції. Тобто громада практично не розпоряджається своїми власними доходами", – заявила вона.

Гройсман відповів, що слова Тимошенко більшою мірою стосуються часів її прем'єрства. "При вас 10–11 років тому була система, про яку ви нам прочитали. І піпетка була саме у вас у руках. Ви підгодовували всю місцеву владу якимись подачками, але реальної реформи не було", – підкреслив він.

Гройсман додав, що за часів прем'єр-міністрів Тимошенко і Миколи Азарова Україна взяла в борг $53 млрд, а нинішня влада змушена підвищити ціни на газ, оскільки лідер "Батьківщини" підписала меморандум із МВФ, узявши на себе зобов'язання зробити це ще у 2008 році.

Він попросив Тимошенко сказати, наскільки зріс ВВП України за її прем'єрства. Лідерка "Батьківщини" не відповіла, нагадавши, що "її прем'єрство потрапило на економічну кризу".

"А моє – на війну", – нагадав Гройсман і закликав політикиню покаятися та визнати свої помилки.

Зі свого боку, Тимошенко звинувачувала Гройсмана в накопиченні боргів, зниженні доходів населення, надмірному підвищенні тарифів на газ і комунальні послуги.

Гройсман назвав Тимошенко "мамою української корупції".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...