Нашого цвіту по всьому світу: Українка розповіла про особливості відкриття бізнесу у Польщі (фото)

Українці 2016 року відкрили найменшу кав'ярню в Польщі на площі у 6 кв. м. Цим і прославились.

Інна Ярова разом з чоловіком переїхала до Варшави. Мають мережу кав'ярень у різних містах і продають франшизу, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Ведення бізнесу в Києві та Варшаві суттєво відрізняється. Наприклад, поляки по-іншому ставляться до пиття кави. У них бізнес більше зав'язаний на гастрономію. До кави візьмуть сирник чи випічку, а от за понти поляки не платитимуть. У Києві гарно йшла кава з красивою назвою чи якимись незвичними інгредієнтами. Тут консервативніше ставляться до напою і їжі. Візьмуть американо чи американо з молоком, а до нього звиклу шарлотку чи сирник", - каже Інна.Суттєво відрізняється і старт бізнесу. В Україні найбільший сплеск відвідувачів при відкритті закладу, а в Польщі навпаки.

"Поляки не побіжать у новий заклад. Спершу до нього приглядатимуться. За нашими спостереженнями, прийдуть у новий заклад за трьома рекомендаціями: від друзів, знайомих та колег. Було цікаве дослідження від організації "Хорека". За її даними, 53 відсотки поляків за рік не відвідали жодного нового закладу. Тому спершу треба заслужити репутацію, а згодом до закладу заходитиме все більше людей. Наприклад, наші кав'ярні, які відкриваємо в інших містах, уже впізнають" - каже Інна.Цього року родина планує відкрити першу кав'ярню в Празі. Мають заклади у великих містах Польщі. Франшиза на відкриття невеликої кав'ярні обійдеться у $20 тис. Кав'ярні з пекарнею - удвічі більше. Бізнес окупиться за 2 роки.

"Це бізнес, який побудований на 10 злотих. Саме стільки коштує чашка кави. Щоб щось заробити, потрібно обслуговувати до тисячі клієнтів на день", - пояснює Інна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...