Нашого цвіту по всьому світу: Українка розповіла про особливості відкриття бізнесу у Польщі (фото)

Українці 2016 року відкрили найменшу кав'ярню в Польщі на площі у 6 кв. м. Цим і прославились.

Інна Ярова разом з чоловіком переїхала до Варшави. Мають мережу кав'ярень у різних містах і продають франшизу, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Ведення бізнесу в Києві та Варшаві суттєво відрізняється. Наприклад, поляки по-іншому ставляться до пиття кави. У них бізнес більше зав'язаний на гастрономію. До кави візьмуть сирник чи випічку, а от за понти поляки не платитимуть. У Києві гарно йшла кава з красивою назвою чи якимись незвичними інгредієнтами. Тут консервативніше ставляться до напою і їжі. Візьмуть американо чи американо з молоком, а до нього звиклу шарлотку чи сирник", - каже Інна.Суттєво відрізняється і старт бізнесу. В Україні найбільший сплеск відвідувачів при відкритті закладу, а в Польщі навпаки.

"Поляки не побіжать у новий заклад. Спершу до нього приглядатимуться. За нашими спостереженнями, прийдуть у новий заклад за трьома рекомендаціями: від друзів, знайомих та колег. Було цікаве дослідження від організації "Хорека". За її даними, 53 відсотки поляків за рік не відвідали жодного нового закладу. Тому спершу треба заслужити репутацію, а згодом до закладу заходитиме все більше людей. Наприклад, наші кав'ярні, які відкриваємо в інших містах, уже впізнають" - каже Інна.Цього року родина планує відкрити першу кав'ярню в Празі. Мають заклади у великих містах Польщі. Франшиза на відкриття невеликої кав'ярні обійдеться у $20 тис. Кав'ярні з пекарнею - удвічі більше. Бізнес окупиться за 2 роки.

"Це бізнес, який побудований на 10 злотих. Саме стільки коштує чашка кави. Щоб щось заробити, потрібно обслуговувати до тисячі клієнтів на день", - пояснює Інна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...