Нашого цвіту по всьому світу: Українка розповіла про життя та навчання у Ванкувері (фото)

У Ванкувері не звертають увагу на канадське громадянство, бо у місті багато студентів з інших країн.

Своїми враженнями від переїзду до Канади поділилися випускниця Університету Томпсон Ріверс Ліза, передають Патріоти України з посиланням на Studway.

"Коли я вирушила до київського вишу з рідного Кропивницького, мені було 16, і переїзд ввижався кроком у невідоме й страшне доросле життя.Більшість моїх знайомих українців переїхали навчатись до Канади відразу після закінчення школи, у 16-18 років. Сміливо, чи не так? Деякі з них спочатку приїжджали на літні програми вивчення англійської під час навчання в середній школі. Так вони познайомилися з Ванкувером, канадською культурою і стилем життя. Тож, коли приїжджаєш удруге, уже на довгий час, виявляється, що це зовсім не страшно: країна тепер здається знайомою, на тебе навіть можуть чекати друзі-українці, яких ти зустрів(-ла) під час літнього навчання. Утім, з'являються нові дорослі проблеми.

Не здогадувалася, що буде настільки важко. Неминучий мовний бар'єр, навіть якщо вчити англійську з першого класу, незнайомий підхід до навчання, депресивні ванкуверські дощі, перша тривала розлука з рідними, потреба заробляти гроші на першорівневих роботах – це все змушує новоспечених студентів час від часу загадуватися над питанням: "Чи воно того варте?"

Упродовж першого року після переїзду кожен студент доходить до пікової точки виснаження й роздратування. Хтось просить батьків забрати додому, хтось упадає в депресію і бореться з нею самотужки. "Я зрозуміла, що втрачаю розум від туги за домом, коли сиділа в університеті між парами й чомусь увімкнула гімн України в навушниках. Я слухала й думала: "Що я тут роблю?!" Це звучить депресивно, однак тепер я щаслива. Просто варто зізнатися, що були важкі періоди", – поділилася Ліза, випускниця Університету Томпсон Ріверс.
Життя у Ванкувері не з дешевих, тому українські студенти намагаються якнайшвидше знайти роботу й почати забезпечувати себе самостійно. Звісно, без досвіду й диплома майже не беруть на високооплачувані позиції, але вакантне місце на касі, у магазині, готелі чи кафе отримати можна. Ванкувер – місто міжнародного студентства, тому акцент і неканадське походження не лякають роботодавців. Одночасно вчитись і працювати в Канаді складно, адже в обох місцях від тебе очікують повної віддачі й постійної роботи над собою. Проте, хоч би яка була робота, вона покращує англійську, приносить гроші, поповнює резюме й допомагає набути комунікативних навичок."
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...