Нашого цвіту по всьому світу: Українка розповіла про життя в Кореї (фото)

Антоніна Бойко з Києва в 2014 році разом з чоловіком рік жила в корейському місті Сеул. Зараз подружжя живе в Австралії, але той рік в Кореї вони запам'ятали на все життя.

"Квартиру шукала фірма, яка вислала запрошення на роботу. Оплата житла в Кореї відрізняється від української. Сім'я, яка вирішила орендувати квартиру, повинна мати певну суму, яка кладеться на депозитний рахунок, як застава. Якщо ж багато грошей на житло немає, то можна зняти невелику студію. Наскільки я чула, там застава становить близько 5000 американських доларів + щомісячний платіж доларів в 500-700", - розповідає українка, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.Буває, що сума кладеться велика, відсотки по якій і покривають вартість оренди, а квартиронаймачам залишається платити по рахунках за комунальні послуги, спожиті газ, електрику, воду, вивіз сміття."Викидати можна тільки побутове сміття, яке не підлягає переробці. Для нього стоять кілька великих пластикових контейнерів. Є окрема ємність для харчових відходів - на окремому чіпі, який відкриває кришку контейнера. В сам "бак" вбудовані ваги, які зважують скільки саме харчових відходів викидають жителі кожної квартири. В залежності від цієї інформації змінюється сума в рахунку. Тобто принцип той самий, що і з водою чи електрикою - скільки використав, стільки й оплатив", - пояснює Антоніна.Медичну страховку надає компанія, разом із запрошенням. "На відміну від приватної страховки в Україні, в Кореї пацієнт повинен сплатити невелику суму під час прийому. Водила дитину до педіатра і за прийом по страховці заплатили 2 долари. Виняток - щеплення для дітей. Уряд Південної Кореї оплачував вакцинацію всіх дітей, в тому числі іноземців, що знаходяться там по роботі", - додає українка.Корейці — лідери по кількості самогубств. Досить багато самогубств підлітків через погану успішність у навчанні. Від того, яку освіту ти отримаєш, безпосередньо залежить твоя майбутня кар'єра, а значить і все майбутнє в Кореї. Найпрестижніші навчальні заклади беруть тільки найкращих абітурієнтів. "Деякі випускники не справляються з таким психологічним навантаженням і йдуть на самогубство. Частина з них ще навіть до оголошення результатів, якщо відчувають, що погано написали. Взагалі, стрес від складання іспитів - одна з головних причин самогубств серед молоді", - каже діаспорянка.Що стосується кухні, то голодним тут не залишишся в будь-який час дня і ночі. Корейська кухня - різноманітна (колобки з кальмарів, куплені з багажника машини (по типу авто-Кава в Києві); ттоки (галушки з тіста в гострому соусі). У страви часто додають гострі соуси з червоним перцем і часником. При цьому солодощі мають невиразний смак."Незважаючи на погоню за модою, заклади виглядають скромно. Як я зрозуміла, їжа - головне. Інтер'єр - за бажанням. Тут немає такого, що навіть недорогий заклад намагається нагнати пафосу. Ніхто не соромиться вийти з дорогого офісу і перекусити в наметі, сидячи за пластиковим столом на 10 доларів, а на вечерю піти в дорогий ресторан", - пояснює українка.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...