"Наступні Гіві й Моторола?": Мережу обурило нагородження Вілкула медаллю міністра оборони

Українці нагадали, як у 2015 році Вілкул у відповідь на звинувачення тодішнього нардепа Семена Семенченка сказав бійцям АТО, що «це ви підпалили Донбас, ви захопили Донбас, ви сепаратисти».

У мережі користувачі активно висловлюють обурення через те, що напередодні міністр оборони України Андрій Таран нагородила медаллю мера Кривого Рогу, колишнього члена КПРС і «Партії регіонів» Юрія Вілкула, передають Патріоти України.

Активіст Сергій Стерненко на своїй сторінці в Facebook іронічно зазначив, що тепер треба чекати, коли Таран запропонує нагородити орденами терористів «ДНР».Волонтер благодійного фонду «Повернися живим» Андрій Римарук у соцмережі назвав Вілкула «московським посіпакою» і наголосив, що в минулому Головне управління розвідки не рекомендувало висувати Тарана на посаду міністра оборони.

Український військовослужбовець Роман Ковальов у Мережі пише, що нагородження Вілкула медаллю «За сприяння Збройним силам України» – це «ганьба» для ЗСУ.

Ветеран АТО Едуард Литвиненко написав, що українські бійці, які воюють на Донбасі, не завжди нагороджуються медалями, у той час як військову нагороду отримує чиновник.

У коментарях під вказаними дописами користувачі розкритикували вчинок Тарана. Деякі здивувалися, що таку нагороду отримав колишній регіонал, який не має відношення до Збройних сил. Інші нагадали, як у 2015 році Вілкул у відповідь на звинувачення тодішнього нардепа Семена Семенченка сказав бійцям АТО, що «це ви підпалили Донбас, ви захопили Донбас, ви сепаратисти».

На нагородження Вілкула майже ніхто не відреагував позитивно. Декілька користувачів написали, що мер Кривого Рогу допомагав 17-й окремій танковій криворізькій бригаді і зараз допомагає місцевим ветеранам АТО. Військовослужбовець Ковальов у відповідь написав, що служив у 17-й ОТБр і опублікував дані про військові кадри у бригаді.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...