НАТО побудує депо для американської військової техніки в Польщі

Депо стане найбільшим за останній час проектом будівництва НАТО. У ньому зберігатиметься американське військове обладнання.

У НАТО підтвердили плани щодо створення в Польщі складів для розміщення американської бронетехніки, зброї і боєприпасів, кількість яких буде достатньою для озброєння цілої бригади на випадок збільшення загрози протистояння з Росією, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Плани побудови існували вже давно. У 2018 році Інженерні сухопутні війська США опублікували запит на надання послуг із вирубки лісів на площі 38 гектарів навколо бази.

Фінансування надходитиме з Інвестиційної програми НАТО (NSIP). Програма отримує кошти від внесків 29 країн-членів, обсяг яких визначається залежно від розміру економіки країни.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю The Wall Street Journal раніше, 23 березня, уже підтвердив плани щодо будівництва складів на авіабазі на захід від Варшави.

За словами Столтенберга, будівництво складів має "підкреслити той факт, що присутність США в Польщі зросла".

Будівництво об’єктів коштуватиме приблизно 260 мільйонів доларів. Будівельні роботи почнуться вже влітку 2019 року і триватимуть близько двох років. Рішення ухвалили для посилення присутності НАТО на східному фланзі у відповідь на анексію Росією українського Криму та збройне протистояння на Донбасі, зазначає агентство AFP.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...